23 oktober 2007
 

Volkswagen Caddy Combi Maxi

Volkswagen Caddy Combi Maxi nu bij de dealer

Autozine
23 oktober 2007 | Op de IAA in Frankfurt beleefde de Volkswagen Caddy Combi Maxi zijn wereldpremiere. Vanaf nu is deze Combi Maxi ook te koop. Hij heeft drie zitrijen en biedt volop ruimte aan zeven personen. Zelfs met alle zitplaatsen in gebruik, is nog een riante bagageruimte beschikbaar. Door de twee achterste zitrijen te verwijderen/neer te klappen, ontstaat een bagageruimte van maximaal 4.200 liter.
 

De Caddy Combi Maxi is gebaseerd op de Caddy Combi. Hij dankt zijn extra interieurruimte voornamelijk aan de royalere maatvoering. De Caddy Combi Maxi is 4,88 meter lang (Caddy Combi 4,41 m) en heeft een wielbasis van 3,00 meter (Caddy Combi 2,68 meter). Daardoor hebben maximaal zeven personen (twee voorin, drie op de tweede zitrij en twee op de achterste zitrij) alle ruimte. Dankzij de grote schuifdeur is de instap naar de tweede en derde zitrij optimaal. De Caddy Combi Maxi is met de 1.6 75 kW/102 pk motor leverbaar vanaf € 20.900,- (incl. btw/bpm).

Volkswagen

Met drie zitrijen in gebruik, biedt de Caddy Combi Maxi nog een bagageruimte van 380 liter. Dat is uit te breiden tot 1.350 liter door de derde zitrij te verwijderen. Door vervolgens de tweede zitrij neer te klappen, ontstaat een bagageruimte met een laadvloerlengte van 2,25 meter en een inhoud van 4.200 liter. Het laadvermogen bedraagt daarbij 800 kg en bovendien kan de Caddy Combi Maxi een geremde aanhanger van maximaal 1.500 kilo trekken.

De Caddy Combi Maxi is leverbaar als Trendline en Comfortline en twee Optive-modellen: de Optive en de Optive Comfort. Het klantvoordeel op deze Optive modellen kan oplopen tot € 1.595,-. De basis is de Trendline die standaard twee airbags, ABS en een boordcomputer bezit. De meest verkochte uitvoering zal de Optive Comfort worden. Deze uitvoering biedt voor € 3.750,- meer dan de Trendline, een tweede schuifdeur, bumpers, spiegels en stootlijsten in carrosseriekleur, extra derde zitrij (totaal zeven zitplaatsen), radio cd-speler met zes luidsprekers, mistlampen en een Climatic airconditioning. De Optive Comfort biedt een klantenvoordeel van € 2.785,-.

De Caddy Combi Maxi is leverbaar met keus uit drie motoren. Het gamma begint met een 75 kW/102 pk sterke benzinemotor. Vervolgens is er keuze uit twee TDI-motoren. De 1.9 TDI levert een vermogen van 77 kW/105 pk (€ 25.680,- incl. btw/bpm). De 2.0 TDI met een vermogen van 103 kW/140 pk (€ 27.990 incl. btw/bpm) is de topmotorisering voor het nieuwe model. Beide TDI-modellen zijn standaard uitgerust met een dieselroetfilter (DRF). De 1.9 TDI is optioneel leverbaar met de automatische DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Volkswagen

Vanaf vrijdag 26 oktober is de Caddy Combi Maxi bestelbaar. Vanaf midden december staat de nieuwe gezinsauto bij de Volkswagen-dealer.