7 mei 2014
 

Volkswagen

Volkswagen Bedrijfswagens specialiseert op campers

Autozine
7 mei 2014 | De belangstelling in Nederland voor campers groeit. Van de rond 3,3 miljoen kamperende Nederlandse vakantiegangers kiezen er steeds meer voor een kampeerauto. Volkswagen Bedrijfswagens biedt voor deze groeiende groep een aantrekkelijke keuze uit de Tramper en de California. Via Volkswagen Campercentrum Nederland in Amersfoort worden deze campers verkocht, verhuurd en onderhouden. Ook vindt men daar een groot aanbod gebruikte Volkswagen campers, volledig gecontroleerd en afgeleverd volgens de fabrieksspecificaties.
 

Volkswagen Bedrijfswagens is al decennialang actief met de ontwikkeling en de productie van campers. Al in 1988 kwam de eerste generatie California op de markt. Het was een in samenwerking met Westfalia ontwikkelde camper op basis van de Transporter T3. Dankzij het kenmerkende hefdak was letterlijk in een handomdraai de binnenruimte te vergroten. Ook van de T4 is een California-uitvoering uitgebracht en momenteel heeft Volkswagen een California in het leveringsprogramma op basis van de T5. Om aan de groeiende vraag naar compacte en praktische kampeerauto's te voldoen, is later de Volkswagen Tramper aan het gamma toegevoegd.

Volkswagen

De Volkswagen Tramper is een vijfpersoons familieauto, gebaseerd op de Volkswagen Caddy. In enkele minuten verandert het in een slaapplaats voor twee personen. Voor extra leefruimte (of een slaapplek voor de kinderen) kan met drukknopen een buitentent aan de achterklep worden bevestigd.

Er is keuze uit twee benzinemotoren (de 1.2 TSI met 63 kW/86 pk en de 1.2 TSI met 77 kW/105 pk), twee dieselmotoren (de 1.6 TDI met 55 kW/75 pk en de 1.6 TDI met 75 kW/102 pk) en de 2.0 EcoFuel aardgasmotor met 80 kW/109 pk. De Volkswagen Tramper is er vanaf € 27.310.

De Volkswagen California Beach heeft opvallende kleuren. Gebaseerd op de Volkswagen Transporter T5 is hij voorzien van een handmatig te bedienen hefdak, een verschuifbare driepersoons bedbank en een compacte keukenunit, waardoor extra leefruimte ontstaat. Onder het hefdak bevindt zich een tweepersoonsbed.

Volkswagen

Er is keuze uit viercilinder TDI-motoren, met vermogens van 75 tot 132 kW/102 tot 179 pk. De Volkswagen California Beach is leverbaar vanaf € 51.710.

De California is de meest luxe en comfortabel ingerichte camper van Volkswagen. Hij biedt onderdak aan vier volwassenen en is voorzien van een keukenblok. De achterbank is om te klappen tot een bed voor twee personen. Onder het hefdak bevindt zich nog een tweepersoonsbed. De Volkswagen California is leverbaar vanaf € 59.900.

Volkswagen Campers zijn ook te huur. De Volkswagen Tramper vanaf € 275 en de California vanaf € 565 per week. Voor mensen die huren en daarna willen kopen, geldt er bij Camper Centrum Nederland een speciale regeling: de huurkosten worden dan verrekend op het aankoopbedrag. Elk jaar wordt de huurvloot vrijwel volledig vernieuwd. Deze huurcampers worden na een jaar met kortingen ter verkoop aangeboden.

Volkswagen

Alle gebruikte campers van Volkswagen Campercentrum Nederland zijn voorzien van de volledige onderhoudshistorie. Het zijn campers gecontroleerd en afgeleverd volgens de fabrieksnormen van Volkswagen en met een garantie tot twee jaar.