21 september 2005
 

Volkswagen California

Volkswagen introduceert California Turijn met Olympisch voordeel

Autozine
21 september 2005 | Met de Winterspelen van Turijn in het vooruitzicht introduceert Volkswagen Campers voor het eerst een Olympisch actiemodel: de Volkswagen California Turijn.
 

De Turijn verschijnt in een gelimiteerde oplage en is voorzien van een aantal extra's: metallic lak, fietsendrager voor vier fietsen, cruise control, een ingebouwde safe, wieldoppen, een normaal reservewiel, praktische beschermfolie op de achterbumper, Brandrup stoelhoezen en hoes voor achterbank, vloermatten in cabine en woondeel, kledinghaken en een waslijntje.

Volkswagen

De California Turijn is gebaseerd op de Comfortline-uitvoering. Dat betekent dat elke Turijn ook is voorzien van een standkachel, airconditioning, een elektra-hydraulisch bediend hefdak, dubbelglas in het woongedeelte en centrale deurvergrendeling met afstandbediening. De Turijn wordt aangedreven door een 2.5 liter TDI 96 kW/130 pk turbodieselmotor, die is gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische Tiptronic zesversnellingsbak.

De California Turijn is leverbaar vanaf € 57.795 inclusief BTW/BPM. De normale waarde van het Turijn-pakket bedraagt € 3.437,-. Op de California Turijn worden deze extra's aangeboden voor een meerprijs van € 845,-. Dat betekent een Olympisch voordeel van € 2.592,-.

Volkswagen