28 januari 2020
 

Volkswagen

Volkswagen werkt samen met Shuttel

Autozine
28 januari 2020 | Volkswagen maakt elektrisch rijden bereikbaar met een snel groeiend gamma emissievrij rijdende modellen zoals de e-up!, de e-Golf en binnenkort de revolutionaire ID.3. Met het all-inclusive dienstenpakket van partner Shuttel maakt Volkswagen elektrisch rijden ook makkelijk: een laadsleutelhanger en Shuttel kaart, een laadpunt thuis of op het werk en een laadabonnement met groene stroom zijn allemaal via de Volkswagen-dealer te regelen. En vanaf begin dit jaar gaat elektrisch rijden bij Volkswagen veel verder dan alleen autorijden. De Shuttel kaart van Volkswagen is dan namelijk óók te gebruiken voor OV, deelauto's en taxi's.
Vandebron
 
Info

Elke Volkswagen-dealer in Nederland biedt de diensten en laadoplossingen van Shuttel aan. Voor thuislaadpunten is er bijvoorbeeld keuze uit een wand- of een paalmodel. Loadbalancing, dat overbelasting van het netwerk thuis voorkomt, is altijd inbegrepen. De thuislaadpunten van Shuttel zijn klaar voor de toekomst: ze zijn via software-updates te upgraden van 11 kW naar 22 kW voor sneller laden. Shuttel levert ook maatwerk voor laadpunten op het werk. Zo zijn er verschillende opties voor de laadcapaciteit en het is mogelijk om de investering voor een laadpunt op te nemen in het zakelijke leasetarief van de elektrische auto.

Volkswagen

Met Shuttel hebben rijders van een elektrische Volkswagen voor € 1,99 (incl. btw) per maand toegang tot zo'n 45.000 (snel)laadpunten in Nederland en in totaal bij 100.000 laadpunten in heel Europa. Daarbij maakt Shuttel CO2-neutraal elektrisch rijden mogelijk: de stroom die via de laadsleutelhanger wordt afgenomen, is afkomstig van Europese windenergie.

Bij gebruik in Nederland zijn er geen starttarieven voor laadsessies en er geldt één vast kWh tarief, ongeacht het type laadpaal (thuis, openbaar en snelladen). Op basis van het geschatte jaarkilometrage wordt een vast tarief per maand vastgesteld en aan het einde van het jaar wordt het minder- of meerverbruik verrekend. Bij 10.000 km per jaar is zo'n abonnement er vanaf € 42,- per maand inclusief btw.

Shuttel biedt naast gemak andere voordelen. Zo geeft de Shuttel kaart recht op een persoonlijke training elektrisch rijden bij de dealer en op 10% korting in de Volkswagen webshop. Bovendien is het mogelijk om de Shuttel kaart te upgraden tot een complete mobiliteitskaart, die toegang biedt tot onder meer het OV, de OV-fiets, Greenwheels en taxi's. Met alle keuzemogelijkheden stimuleert Shuttel gebruikers ook om per trip te bepalen welk type vervoer het meest passend is. Uiteraard staat gemak ook aan het einde van de rit centraal: alle gemaakte kosten worden, duidelijk gespecificeerd, eens per maand gefactureerd.

Profile
Volkswagen opent virtuele autoshowVolkswagen opent virtuele autoshow
3 april 2020
VW Golf 8 nu ook met 1.0 liter motorVW Golf 8 nu ook met 1.0 liter motor
27 maart 2020
Volkswagen prijst T-Roc CabrioVolkswagen prijst T-Roc Cabrio
25 maart 2020
Volkswagen introduceert e-careVolkswagen introduceert e-care
9 maart 2020