9 maart 2018
 

Volkswagen SEDRIC

Volkswagen toont SEDRIC

Autozine
9 maart 2018 | De Volkswagen Groep heeft op de Autoshow van Genève 2018 de nieuwste versie van de SEDRIC voorgesteld. De Self DRIving Car is een ideeënplatform voor duurzame, veilige en praktische mobiliteit voor een grote doelgroep en schetst daarmee een realistisch beeld voor de zelfrijdende toekomst.
AutoCoach

Volkswagen wil een leidende rol spelen op het gebied van autonoom rijden en heeft daarvoor het Self-Driving System (SDS) ontwikkeld, de technologische basis voor individuele mobiliteit in de toekomst. Daarmee geeft Volkswagen invulling aan de visie dat mobiliteit altijd en overal voor iedereen beschikbaar zal zijn.

Volkswagen

De eerste SEDRIC werd in 2017 gepresenteerd en fungeert sindsdien als platform voor volledig autonoom rijden. In een jaar tijd zijn er grote stappen gemaakt bij zowel de ontwikkeling van het Self-Driving System als van de systemen voor het herkennen van de omgeving en het analyseren van verkeersgegevens. SEDRIC staat daarmee symbool voor smart mobility solutions die de Volkswagen Groep wil inzetten om problemen op het gebied van files, luchtvervuiling en veiligheid in steden te helpen oplossen.

De schoolbus-uitvoering van de nieuwste SEDRIC onderstreept nog eens dat individuele mobiliteit in de toekomst voor veel mensen is weggelegd, ook voor de jongste generatie. De optionele OneButton bediening maakt het mogelijk om de SEDRIC schoolbus op te roepen, om vervolgens eenvoudig van deur tot deur te reizen. Zo wordt de weg naar school simpel, veilig en plezierig, ook zonder rijbewijs. De nieuwste SEDRIC heeft een vrolijk en fris interieur met vier zitplaatsen. De voorruit is tevens een groot OLED-scherm voor entertainment dat op elke doelgroep kan worden afgestemd. Zo lijkt de reis (naar school) ook nog eens korter.

XLLease
VW werkt aan slim chassis van toekomstVW werkt aan slim chassis van toekomst
19 november 2021
Volkswagen vernieuwt T-Roc voor 2022Volkswagen vernieuwt T-Roc voor 2022
17 november 2021
Volkswagen onthult ID.5Volkswagen onthult ID.5
3 november 2021
Volkswagen Taigo nu te bestellenVolkswagen Taigo nu te bestellen
2 november 2021
 

Info