30 juni 2008
 

Volkswagen Park Assist Vision

Volkswagen demonstreert Park Assist Vision

Autozine
30 juni 2008 | Waar Volkswagens huidige Park Assist ophoudt, gaat Volkswagens Park Assist Vision verder. Park Assist Vision parkeert de auto volautomatisch in een parkeervak, met of zonder rijder achter het stuur.
 

In 2007 introduceerde Volkswagen Park Assist. Dit systeem is leverbaar op de Passat, de Tiguan en de Touran en assisteert de bestuurder bij het fileparkeren. De volautomatische Park Assist Vision gaat een stap verder. Dit systeem is alleen geschikt voor steekvakken zoals die onder meer in parkeergarages worden aangetroffen. Het werkt als volgt: de bestuurder selecteert een parkeerplek die wordt aangegeven op de monitor van het navigatiesysteem, schakelt de DSG automatische transmissie in de P-stand en stapt uit. In de auto blijven is uiteraard ook een optie. Vervolgens drukt de bestuurder op de afstandsbediening en de auto parkeert zichzelf volautomatisch en tot op de millimeter nauwkeurig achteruit het parkeervak in.

Volkswagen

Twee camera's in de linker- en rechterbuitenspiegel meten het parkeervak op. Een computer interpreteert de videosignalen van de camera's, stuurt de auto en neemt de bediening van de motor over. Twee camera's aan de voor- en achterzijde van de auto en parkeersensoren begeleiden het proces en op basis van deze gegevens stopt de computer de auto als dit nodig is. Via de afstandsbediening kan de bestuurder de parkeerhandelingen te allen tijde zelf stopzetten.

De voordelen van Park Assist Vision zijn onder meer dat de auto is te parkeren op plaatsen die normaal gesproken te krap zijn (de bestuurder heeft immers geen ruimte meer nodig om in- en uit te stappen) en dat parkeerschade wordt voorkomen. Via de afstandsbediening manoeuvreert de auto zichzelf ook weer uit het parkeervak.

Volkswagen