3 november 2021
 

Volkswagen ID.5

Volkswagen onthult ID.5

Autozine
3 november 2021 | Met de ID.5 en de sportieve ID.5 GTX maakt Volkswagen zijn entree in het segment van de elektrisch aangedreven SUV Coup├ęs. De nieuwe leden van de ID. Family zijn standaard uitgevoerd met de ID.software 3.0. Daarmee wordt sneller opladen mogelijk en is de stembediening sterk verbeterd. Bovendien zetten de nieuwe ID.5-versies de volgende stap op weg naar autonoom rijden.
Info
Forum

Beide ID.5-versies staan op het speciaal voor elektrisch rijden ontwikkelde MEB-platform. De aflopende coupé-daklijn geeft de ID.5 een sportieve en elegante uitstraling. Samen met aerodynamische elementen in de voorbumper en de geïntegreerde achterspoiler draagt het aflopende dak bij aan de gunstige stroomlijn en aan een gunstig verbruik. De ID.5 heeft een Cw-waarde van 0,26 (0,27 voor ID.5 GTX). Andere elementen die zijn uitstraling versterken zijnde korte carrosserieoverhangen en de typische ID. LED-lichtsignatuur. De ID.5 GTX onderscheidt zich bovendien door de standaard IQ.Light LED-matrix koplampen met slimme grootlichtfunctie, 3D LED-achterlichten en grotere luchtinlaten.

Volkswagen ID.5

De ID.5 is 4,60 meter lang (ID.5 GTX: 4,58 m). Bij beide versies meet de wielbasis 2,77 meter. Dit maakt de weg vrij voor een zeer ruimtelijke cabine. Daardoor beloven de twee ID.5-uitvoeringen bij relatief compacte buitenafmetingen de binnenruimte van SUV's uit een hoger segment. Ondanks de aflopende coupé-daklijn is de hoofdruimte achterin slechts 12 mm minder dan in de ID.4. Ook met de achterbank in normale positieis een bagagevolume van 549 liter beschikbaar.

In het nieuwe bedieningsconcept staat de digitale cockpit centraal. Het digitale instrumentarium en het grote, 12 inch high-res display van het multimediasysteem vallen op door hun heldere weergave en opvallende graphics. Het optionele head-up display met augmented reality-functie projecteert extra informatie in het blikveld van de bestuurder. Dankzij de ID.software 3.0 is de stembediening ("Hallo ID.") sterk verbeterd. De functie heeft online toegang tot informatie in de Cloud en wordt daarmee slimmer. Dankzij We Connect-diensten zijn onder meer actuele online verkeersinformatie, online kaartupdates, online radio en informatie over laadstations op afroepbeschikbaar.

Met Car2X-communicatie tillen de nieuwe ID.5-modellen veiligheid naar een nieuw niveau. Ze kunnen gebruikmaken van informatie die wordt verstrekt door andere auto's uit de Volkswagen-concern met dezelfde technologie én door de infrastructuur. Een ID.5 kan deze informatie in fracties van seconden verwerken en de bestuurder zo waarschuwen voor mogelijk gevaar, ongevallen en stilstaand verkeer. De ID.Light-functie in het interieur kan daarbij visuele waarschuwingssignalen geven.

Voor de ID.5 zijn drie motoren beschikbaar. In de ID.5 drijft een elektromotor achterin de achterwielen aan. De sportieve ID.5 GTX biedt met aparte elektromotoren op de voor- en achteras de grip en dynamiek van vierwielaandrijving.

Volkswagen ID.5

Elke ID.5 krijgt het grote long-range accupakket dat geschikt is voor 135 kW snelladen. Eveneens geheel nieuw voor de ID. Family zijn Travel Assist, dat gebruikmaakt van zwermdata voor een nog relaxtere, semi-autonome rijervaring, en het geheel nieuwe Park Assist Plus met memory-functie kan de auto automatisch parkeren op plekken die de ID.5 als parkeerplek herkent.

De komst van de ID.5 en ID.5 GTX sluit naadloos aan bij de ACCELERATE-strategie van Volkswagen. In het kader daarvan verwacht het merk dat in 2030 minstens 70% van alle nieuw verkochte modellen in Europa elektrische aandrijving heeft. In absolute aantallen staat dat voor meer dan een miljoen auto's. Volkswagen verwacht uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn. De nieuwe ID.5-modellen zelf zijn bij aflevering CO2-neutraal en als er gebruik wordt gemaakt van 100% groene energie zijn ze ook in de gebruiksfase CO2-neutraal.

Wittebrug
Volkswagen kondigt ID.5 aanVolkswagen kondigt ID.5 aan
9 augustus 2021
 

Info

Forum