14 december 2007
 

Volkswagen

Volkswagen ondersteunt fleettest met elektro-auto's

Autozine
14 december 2007 | Volkswagen heeft met de Duitse minister van milieu Sigmar Gabriel afgesproken grootschalig de inzet van elektrisch aangedreven auto's te testen. Daarmee ondersteunt Volkswagen de Duitse regering bij de inspanningen om het milieu te ontzien.
 

In Duitsland staat een grootschalige praktijktest met elektrisch aangedreven auto's en plug-in-hybrides op stapel. Dit gebeurt in het kader van het zogenaamde milieuactieprogramma (Klimaschutzprogramm) van de Duitse regering. Martin Winterkorn, voorzitter van de raad van bestuur van Volkswagen heeft minister Gabriel daarvoor en conceptplan overhandigd en gaf tegelijkertijd aan dat Volkswagen graag de projectleiding op zich neemt.

Volkswagen

Tijdens zijn bezoek liet de Duitse milieuminister zich informeren over de ontwikkeling van alternatieve aandrijfvormen waarmee Volkswagen al 25 jaar bezig is. De aandacht ging daarbij vooral uit naar technieken die voor de (nabije) toekomst interessant kunnen zijn zoals plug-in-Hybride, lithium-ion-accu's en het Combined Combustion System (CCS). CCS combineert de voordelen van de benzine- en dieselmotoren in één krachtbron die gebruik maakt van zelfontbrandingstechniek. Op de Los Angeles Motorshow heeft Volkswagen met de Space-Up Blue al laten zien hoe een toekomstige plug-in-hybride met warme brandstofcel er uit kan zien.

Volkswagen focust nadrukkelijk op voertuigen die geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven zijn. Juist omdat elektriciteit ook regeneratief is op te wekken in het voertuig zelf (hergebruiken van remenergie bijvoorbeeld). Ook zonne-, wind- en waterenergie wordt steeds toegankelijker en dus makkelijker toepasbaar. Bovendien zorgt het rijden op elektriciteit voor een sterk verminderde uitstoot van schadelijke stoffen in bijvoorbeeld drukbevolkte gebieden.

Volkswagen