17 mei 2011
 

Volkswagen

Volkswagen lanceert rijles-spel op Hyves

Autozine
17 mei 2011 | Gebruikers van de sociale media site "Hyves" vanaf 17 jaar kunnen nu online voor hun rijlessen oefenen met "Hyve Drive". Op Hyves.nl bestuurt de deelnemer een lesauto door een stratenplan opgebouwd uit zijn/haar profielvrienden. Het doel is om de oefeningen zo snel mogelijk en schadeloos te voltooien. Deelnemers kunnen maandelijks een rijlespakket ter waarde van 1.500 euro winnen.
 

Deelnemers aan de "Hyve Drive" van Volkwagen Rijbewijs stappen op de actiepagina in een lesauto en krijgen gesproken opdrachten van een rijinstructeur. Na een proefrondje begint het echte werk. Zo dient de cursist een rondje te rijden, op een straat te keren en achteruit in te parkeren.

Volkswagen

Net als in het echte verkeer zijn de straten van de Hyve Drive druk en liggen er obstakels op de loer. Door een moment van onoplettendheid botst de speler bijvoorbeeld zó tegen een vriend/vriendin. Maar ook als dat gebeurt is er geen reden tot paniek: na afloop van de rijles is er de mogelijkheid deze vrienden/vriendinnen een 'excuusmail' te sturen.

Voor de beste deelnemer ligt elke maand een bijzondere hoofdprijs klaar: 1.500 euro te besteden bij één van de aangesloten rijscholen. De actie loopt tot en met 31 december 2011. Elke "Hyver" van 17 jaar of ouder kan zo vaak hij/zij wil achter het stuur kruipen voor de Hyve Drive.