31 december 2009
 

Volkswagen

Volkswagen lanceert Bob Bepaler

Autozine
31 december 2009 | Hoe bepaal je met Oud & Nieuw wie de Bob is? Sommigen discussiƫren voordat ze in de auto stappen, anderen pas op het moment dat het eigenlijk al te laat is. Volkswagen wil specifiek jongeren, maar ook alle andere automobilisten op een relevante manier stimuleren na te denken over het gebruik van alcohol in het verkeer.
 

Sinds 2007 is Volkswagen sponsor van de Bob-campagne en vanuit dit partnership is de Bob Bepaler ontstaan. De Bob Bepaler is op bijna iedere mobiele telefoon te downloaden. Via een eenvoudig mechanisme wordt met één druk op de knop bepaald wie in een groep personen de Bob is. Aan de hand van goede, slechte, handige, leuke, dubieuze en belangrijke eigenschappen van je vriendengroep komt de meest geschikte Bob voor de avond zo naar voren.

Volkswagen

Degene die de Bob is, moet door zijn of haar passagiers worden beloond. Ook daarmee is in de applicatie rekening gehouden. Naast de beloning op de dag zelf is er ook nog een speciale Bob Bonus van Volkswagen en Veilig Verkeer Nederland. Volkswagen verloot onder alle aangemelde Bob's iedere twee maanden een Porsche Cayenne limousine inclusief chauffeur die de Bob samen met acht gasten een lange avond overal naartoe brengt. Daarnaast verloot Volkswagen onder alle Bobs iedere maand een Pathé jaarabonnement: een jaar lang onbeperkt naar de bioscoop. Veilig Verkeer Nederland biedt ieder kwartaal aan één Bob en drie gasten haar eigen Bob luchtballon aan.

In mei dit jaar is Volkswagen gestart met het Volkswagen Rijbewijs-programma. Een programma dat relevant voordeel biedt aan cursisten die les nemen bij één van de aangesloten 100% Volkswagen rijscholen. Omdat de startende rijders relatief veel ongelukken maken is veiligheid een belangrijk onderdeel geworden van het programma. Zo biedt Volkswagen alle cursisten die slagen een gratis rijvaardigheidstraining aan op het ANWB Test- & Trainingcentrum te Lelystad. Verder heeft Volkswagen samen met Veilig Verkeer Nederland een mobiele rijsimulator ontwikkeld en wordt er gezamenlijk voorlichting gegeven.

Volkswagen

Meer informatie over de Bob Bepaler is te vinden op VolkswagenRijbewijs.nl. Daar kan de applicatie worden gedownload. De bezitters van een iPhone kunnen de applicatie downloaden via de Apple Store onder de rubriek diensten.