27 december 2019
 

Volkswagen

Volkswagen lader komt naar de auto toe

Autozine
27 december 2019 | Als het aan Volkswagen ligt, is het zoeken naar een laadpunt voor je elektrische auto in een parkeergarage binnenkort voorbij. De autonome laadrobots van Volkswagen kunnen geheel zelfstandig naar geparkeerde elektrische auto's rijden om ze ter plekke op te laden.
UnitedConsumers
 
Info

Zodra de robot van Volkswagen een seintje krijgt via een app of V2X-communicatie rijdt hij geheel zelfstandig met een mobiele powerbank naar de te laden auto. Nadat hij de auto heeft gekoppeld aan de powerbank rijdt hij door naar volgende auto's om hetzelfde te doen. Zodra de powerbank aangeeft klaar te zijn met laden, regelt de robot de ontkoppeling en zorgt hij ervoor dat de powerbank snel weer wordt volgeladen.

Volkswagen

Met deze prototypes brengt Volkswagen het laadpunt naar de auto in plaats van andersom en kan het merk parkeergarages zonder ingewikkelde en kostbare maatregelen voorzien van een snelle en efficiënte laadservice. De laadrobots zijn voorzien van camera's, laserscanners en ultrasone sensoren die de robots niet alleen in staat stellen om powerbanks volledig geautomatiseerd aan de auto's te koppelen, maar ook om autonoom door de garage te rijden. Afhankelijk van de grootte van de garage kunnen meerdere robots tegelijkertijd een groot aantal auto's bedienen.

De laadrobots zijn een voorproefje van de toekomstige laadoplossingen waaraan Volkswagen momenteel werkt. Als medeoprichter van IONITY werkt Volkswagen internationaal samen met andere merken aan de snelle oprichting van een Europees netwerk van snelladers. Als het aan Volkswagen ligt, is het laden van een auto binnenkort net zo makkelijk als het laden van een smartphone.

Profile
Volkswagen werkt samen met ShuttelVolkswagen werkt samen met Shuttel
28 januari 2020
Groene stroom voor Volkswagen-fabriekenGroene stroom voor Volkswagen-fabrieken
23 januari 2020
T-Cross nu ook als Business en BusinessT-Cross nu ook als Business en Business
21 januari 2020
Volkswagen maakt prijzen Golf 8 bekendVolkswagen maakt prijzen Golf 8 bekend
14 januari 2020