19 februari 2018
 

Volkswagen I.D. Vizzion

Volkswagen kondigt I.D. Vizzion aan

Autozine
19 februari 2018 | De I.D. VIZZION, die op de Autosalon van Genève 2018 wordt onthuld, laat zien hoe Volkswagen over de toekomst van individuele mobiliteit denkt. Zijn elektrische aandrijflijn maakt hem schoon en de autonome rijsystemen maken hem veilig en comfortabel. Ook bewijst de I.D. VIZZION volgens de makers hoe elegant en emotioneel het ontwerp van een toekomstige elektrische auto kan zijn. In het interieur van het studiemodel is bijvoorbeeld een hele nieuwe sfeer gecreëerd, zonder zichtbare besturingselementen.
AutoCoach

Na de presentatie van de eerste, volledig elektrische modellen uit de I.D. familie, introduceert Volkswagen nu voor het eerst een autonoom rijdende I.D. concept car. Het merk verzet daarmee de bakens op het gebied van automotive innovatie. Volkswagen's doel is om auto's met vernieuwende techniek nog schoner, veiliger, bruikbaarder en comfortabeler te maken. Daarbij kan een autonome auto als de I.D. VIZZION worden gebruikt door mensen die niet kunnen of mogen rijden, bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd.

Volkswagen

Het nieuwe studiemodel I.D. VIZZION is het vierde lid van Volkswagen's I.D. familie. In het interieur van de I.D. VIZZION hebben de ontwerpers optimaal gebruikgemaakt van zijn autonome karakter. De 'digitale chauffeur', met zijn vele assistentiesystemen, bestuurt de auto zonder stuurwiel en andere zichtbare besturingselementen. Voor inzittenden betekent dit veiligheid en comfort. De I.D. VIZZION rijdt, stuurt en navigeert zelf, dus kunnen passagiers hun tijd aan boord zelf indelen. Een virtuele gastheer - die volledig is geïntegreerd in het digitale 'ecosysteem' van de auto - kent de persoonlijke voorkeuren van de inzittenden en past zich daaraan aan. Passagiers kunnen via stemcommando's en handgebaren met de digitale chauffeur communiceren.

Het systeemvermogen van de 5,11 meter lange I.D. VIZZION ligt op 225 kW en hij heeft een topsnelheid van 180 km/u. Zijn 111 kWh lithium-ion batterijen, die onderweg worden aangevuld met teruggewonnen remenergie, geven de auto een actieradius van maximaal 665 kilometer. De twee elektromotoren van de I.D. VIZZION drijven alle vier wielen aan en zijn gekoppeld aan een intelligent managementsysteem dat voor optimale efficiency zorgt.

Volkswagen

De I.D. VIZZION toont duidelijk het potentieel van Volkswagen's nieuwe elektrische platformarchitectuur, die fungeert als basis voor alle toekomstige elektrische modellen van het merk. Het platform is niet alleen kosteneffectief, maar staat ook garant voor maximale binnenruimte en een grote actieradius. Tussen nu en 2025 introduceert Volkswagen meer dan twintig elektrische modellen. De compacte I.D. trapt af in 2020, gevolgd door de I.D. CROZZ en I.D. BUZZ.

KwikFit
VW werkt aan slim chassis van toekomstVW werkt aan slim chassis van toekomst
19 november 2021
Volkswagen vernieuwt T-Roc voor 2022Volkswagen vernieuwt T-Roc voor 2022
17 november 2021
Volkswagen onthult ID.5Volkswagen onthult ID.5
3 november 2021
Volkswagen Taigo nu te bestellenVolkswagen Taigo nu te bestellen
2 november 2021
 

Info