22 juni 2022

Volkswagen

Volkswagen kondigt ID. AERO aan

22 juni 2022 - Volkswagen blikt vooruit op de toekomst met de vrijgave van enkele exclusieve designschetsen van de ID. AERO, de eerste volledig elektrische limousine voor de Chinese markt. Het nieuwe studiemodel, waarvan de productieversie later ook in Europa en Noord-Amerika verschijnt, valt op door een gunstige aerodynamica, een uniek design en volop ruimte.

Met de toekomstige productieversie van de ID. AERO breidt Volkswagen zijn ID. Family uit naar de hogere middenklasse, en versnelt het merk zijn elektrificatie-offensief. Net als alle andere modellen binnen de ID. Family staat de nieuwe limousine op Volkswagen's Modular Electric Drive Matrix (MEB) platform.

Volkswagen

In stilistisch opzicht volgt de ID. AERO ook de herkenbare designtaal van de ID. Family. Het exterieurdesign bijvoorbeeld is vloeiend en strak. Opvallende voorzieningen van het studiemodel zijn onder meer de aerodynamische neus en dak, die helpen het energieverbruik te verlagen en het rijbereik te vergroten.

De verkoop van de productieversie van de ID. AERO op de Chinese markt start naar verwachting in de tweede helft van 2023. Het vergelijkbare productiemodel voor de Europese en Noord-Amerikaanse markt wordt volgend jaar gepresenteerd. Aansluitend start de productie van de Europese en Noord-Amerikaanse versie van de ID. AERO in de Duitse Volkswagen-fabriek in Emden.

XLLease
XLLease