3 juni 2020
 

Volkswagen Arteon

Volkswagen kondigt nieuwe Arteon aan

Autozine
3 juni 2020 | Volkswagen blikt vooruit op de nieuwe Arteon. Naast de klassieke Gran Turismo gaat Volkswagen in de toekomst een tweede carrosserievariant introduceren in de vorm van een Shooting Brake.
Vandebron
Info

Voor het debuut van de twee nieuwe Arteon-versies heeft Volkswagen de modelserie verregaand vernieuwd. In het interieur krijgt de Arteon een compleet nieuwe cockpitlay-out die past bij het exclusieve karakter van deze modellen. Een bijzondere vermelding verdient het nieuwste modulaire infotainmentmatrixsysteem (MIB3) voor maximale connectiviteit.

Volkswagen

Vanuit technologisch oogpunt is ook het aanbod aan aandrijfopties vernieuwd. Alle motoren onderscheiden zich door een hoog efficiencyniveau in combinatie met lage emissies en veel trekkracht. Die efficiencyslag werd gerealiseerd dankzij innovatieve, toekomstgerichte motor- en emissietechnologieën.

Intelligente assistentiesystemen maken eveneens hun opwachting in de vernieuwde modelserie. Een voorbeeld: dankzij 'Travel Assist' wordt in de nieuwe Arteon voor het eerst verregaand geautomatiseerd rijden (binnen de wettelijke regelgeving) mogelijk. Deze modellen zijn met name ontworpen voor reizen over lange afstanden en nemen het besturen, accelereren en remmen tot snelheden van 210 km/u desgewenst over, waarbij de bestuurder altijd volledig de controle houdt.

De wereldpremière van de Arteon en Arteon Shooting Brake staat gepland voor 24 juni 2020. Meer informatie over de nieuwe modellen wordt rond die datum vrijgegeven.

KwikFit
VW Emden wordt e-mobilitylocatieVW Emden wordt e-mobilitylocatie
6 juli 2020
Volkswagen Golf nu ook als R-LineVolkswagen Golf nu ook als R-Line
2 juli 2020
Volkswagen Tiguan krijgt plug-in hybrideVolkswagen Tiguan krijgt plug-in hybride
1 juli 2020
Volkswagen ID.3 te zien in NederlandVolkswagen ID.3 te zien in Nederland
30 juni 2020