15 oktober 2013
 

Volkswagen

VW introduceert Trailer Assist

Autozine
15 oktober 2013 | Achteruit rijden en inparkeren met een caravan of aanhanger wordt makkelijker met Volkswagen Trailer Assist. Met dit systeem kan een Volkswagen het vaak lastige achteruitrijden met aanhanger of caravan volledig van de bestuurder overnemen. Trailer Assist wordt in 2014 op de markt verwacht.
 

Het systeem wordt gestart met een druk op de knop. De bestuurder bepaalt vervolgens met een draaiknop de rijrichting van auto plus aanhanger. Die ingestelde richting wordt automatisch door de auto gevolgd, de bestuurder hoeft alleen maar gas te geven of te remmen.

Volkswagen

Het systeem werkt met beelden van de achteruitrijcamera; deze worden ook weergegeven op het infotainmentdisplay. Trailer ESP is onderdeel van het standaard stabiliteitssysteem van Volkswagen.

Een ander nieuw assistentiesysteem is Area View '2.0'. Het maakt de onmiddellijke omgeving van de auto zichtbaar op een scherm. De nieuwe generatie maakt gebruik van vier camera's met hoge resolutie. Ook 'herkent' het obstakels en kruisend verkeer bij bijvoorbeeld het verlaten van een inrit. Area View 2.0 kan bovendien draadloos worden uitgebreid met een extra camera achterop een aanhanger of caravan. Zo'n camera kan ook worden gebruikt in de trailer, bijvoorbeeld om de 'vracht' in een paardentrailer in de gaten te houden.