16 april 2015
 

Volkswagen

Volkswagen introduceert eigen app

Autozine
16 april 2015 | Het is al jaren de meest voorkomende oorzaak van pech onderweg: een slechte of lege accu. Voor Volkswagen-rijders behoort dit straks tot het verleden. Dankzij de Mijn Volkswagen app. Deze app 'connect' een Volkswagen met zijn berijder en waarschuwt hem of haar op de smartphone als de accu slecht dreigt te worden. De app gaat eind mei live en stopt meer stress: waar heb ik mijn auto geparkeerd? Heb ik de portieren wel afgesloten?
 

De Mijn Volkswagen app biedt nog véél meer: onderhoudsmeldingen, ritregistratie en een verbruiksmonitor. Ook via de smartphone te checken: banden- en accuspanning, verlichting en remmen. De app geeft een alert als de auto (ongewenst) in beweging komt of als portieren worden ontgrendeld.

Volkswagen

De Mijn Volkswagen app debuteert vanaf eind mei, inclusief twee jaar gratis gebruik, op de Business Edition Connected-versies van de Golf, Golf Variant en Golf Sportsvan. Later dit jaar volgen meer modellen. In de toekomst kunnen ook 'bestaande' Volkswagens worden aangesloten. Uitbreiding van de services is eveneens gepland, waaronder een tool voor wagenparkbeheerders.

De Mijn Volkswagen app kent de kilometerstand van de auto. Zo kan de berijder zien wanneer het tijd is voor een servicebeurt, en de dealer contact laten opnemen als het (bijna) zo ver is. Handig: bij pech is de Volkswagen Mobiliteitsservice direct oproepbaar. Locatie en een statusrapport kunnen automatisch worden verstuurd.

Met de extra module 'ritadministratie' (die voldoet aan de eisen van de Belastingdienst) is elke rit te kwalificeren: zakelijk, woon-werk of privé. Een aparte administratie is niet meer nodig. Ritten zijn terug te vinden, inclusief afstand, tijd en gemiddelde snelheid.

Volkswagen

Zuinig rijden is goed voor milieu en portemonnee. De app geeft daarom een 'Think Blue-score' voor elke rit. Hoe hoger op een schaal van 100, hoe zuiniger. Het is naar keus zelfs mogelijk scores met die van anderen te vergelijken. Het laatste weekgemiddelde is altijd beschikbaar.