1 maart 2010
 

Volkswagen

Volkswagen Golf en Polo nu ook als Cross

Autozine
1 maart 2010 | Het werelddebuut van de nieuwe Volkswagen CrossGolf markeert de komst van een zesde variant binnen het gamma van de Golf VI. Als allrounder slaat de CrossGolf een brug tussen het segment van MPV's en dat van SUV's. Met een design dat stoelt op het nieuwe design-DNA van Volkswagen onderscheidt de vijfdeurs CrossGolf zich met een aantal robuuste, maar ook all terrain-accenten die passen bij een auto die tevens buiten de gebaande paden zijn weg kan vinden. Ook de onderliggende techniek sluit daarbij aan, zoals duidelijk te zien is aan het 20 mm verhoogde 'Schlechtwegefahrwerk'.
 

Er is keuze uit vijf motoren: drie 1.4 TSI-benzinemotoren (77 kW/105 pk, 90 kW/122 pk en 118 kW/160 pk), een 1.6 TDI-dieselmotor (77 kW/105 pk) en een 2.0 TDI-dieselmotor (103 kW/140 pk).

Volkswagen

Hoewel het interieur van de CrossGolf direct herkenbaar is als dat van een Golf Plus, heeft het ook een geheel eigen styling. Onder meer door de aanwezigheid van sportstoelen met two-tone bekleding, in aluminium uitgevoerde pedalen en lederen bekleding op het driespaaks stuurwiel en de versnellingspookknop.

Op de stand in Genève laat Volkswagen zien dat ook de tweede generatie van de CrossPolo klaar is voor avontuur. Ook voor de nieuwe CrossPolo levert Volkswagen drie benzinemotoren en twee TDI-dieselmotoren, in vermogen uiteenlopend van 63 kW/85 pk tot 77 kW/105 pk. Daarbij kan de CrossPolo net als de CrossGolf worden voorzien van een zeventraps DSG-transmissie om het vermogen op de voorwielen over te brengen.

Volkswagen

De Nederlandse marktintroductie van beide nieuwkomers staat gepland voor deze zomer.