24 juni 2009
 

Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy Maxi nu ook op aardas

Autozine
24 juni 2009 | Voor duurzame ondernemers heeft Volkswagen nu een nieu aanbod: de Caddy Maxi Eco-Fuel die op aardgas rijdt. Aardgas is op dit moment de schoonste en duurzaamste brandstof voor mobiliteit op grote schaal.
 

De toevoeging Eco-Fuel betekent dat de Caddy Maxi Eco-Fuel af fabriek gereed is voor het rijden op aardgas. Rijden op aardgas zorgt, in vergelijking met een dieselmotor in deze klasse, voor een verlaging van de roetdeeltjes in uitlaatgassen met 99% en een verminderde uitstoot van koolmonoxide met 75%. Dat maakt aardgas tot de schoonste en duurzaamste brandstof waarmee op dit moment op grote schaal kan worden gereden. De Caddy Maxi Eco-Fuel wordt nog duurzamer als hij op zogeheten 'groen' gas rijdt. Dit gas wordt gewonnen door de vergisting van organisch afval.

Volkswagen

Behalve dat gas minder schadelijk voor het milieu is, is het ook voordelig en werkt de motor stiller. De actieradius van de Caddy Maxi Eco-Fuel op aardgas bedraagt 630 km. Wanneer het aardgas op is, kan de bedrijfsauto ook op benzine rijden. Hiertoe is hij uitgerust met een kleine benzinetank van 13 liter. Het omslagpunt waarop rijden op aardgas voordeliger is dan rijden op benzine of diesel ligt volgens Volkswagen bij 25.000 km.

De Volkswagen Caddy Maxi Eco-Fuel is per direct leverbaar voor een prijs van € 17.500,-(exclusief BTW en BPM).

Volkswagen