2 november 2011
 

Volkswagen

Volkswagen bouwt Facebook-fanwagen

Autozine
2 november 2011 | Volkswagen start vandaag een virtuele strijd. Volkswagen-fans mogen bepalen wat de ultieme Volkswagen is: de Kever of de oer-bus, de Transporter 1. De auto die als eerste 20.000 stemmen krijgt, wordt eenmalig geherintroduceerd als Volkswagen 'Fanwagen' met een aantal opvallende Facebook-features. Eén van de fans kan deze bijzondere, gerestaureerde 'Fanwagen' bovendien winnen.
 

Volkswagen heeft wat voorwerk verricht. Uit onderzoek blijkt dat twee Volkswagen-klassiekers de meeste liefhebbers kennen: de Kever en de Transporter 1. Beide auto's hadden in de jaren '50 en '60 miljoenen fans over de hele wereld en kunnen anno 2011 nog steeds rekenen op veel bewonderaars. Deze klassiekers hebben nog steeds diezelfde sociale status. Daarom heeft Volkswagen ook besloten de meest sociale Volkswagen eenmalig te herintroduceren in een nog socialere uitvoering.

Volkswagen

Om te bepalen welke van de twee auto's dé Volkswagen-favoriet aller tijden is, kunnen fans nu hun stem uitbrengen. De auto die als eerste 20.000 'likes' heeft, wordt ook daadwerkelijk gerestaureerd tot een speciale social edition.

De fans kunnen het gehele bouwproces online volgen. Als de Volkswagen eenmaal is gebouwd, kan één fan de auto echt winnen. Op het moment dat de eerste auto 20.000 likes heeft, gaat er op de Facebook-pagina namelijk een grote klok teruglopen. Staat die op 00.00.00.00, dan wordt er op de pagina een link gepost. De fan die als eerste op de link klikt en daarna op de button 'claim de Kever' of 'claim de T1', wint de auto.