7 augustus 2013
 

Volkswagen

TU Delft succesvol in Formula Student 2013

Autozine
7 augustus 2013 | Een door Volkswagen AG ondersteund team van de TU Delft heeft afgelopen weekeinde de Formula Student 2013 gewonnen op het circuit van het Duitse Hockenheim. Met hun elektrisch aangedreven raceauto versloegen de jonge talentvolle Delftse ingenieurs 39 concurrerende teams in de categorie 'Electric'. TU Delft won voor de derde maal de internationale competitie voor experimentele voertuigen. In totaal namen 115 teams deel met 3.000 studenten uit meer dan twintig landen.
 

De wedstrijd, georganiseerd door de Vereniging van Duitse Ingenieurs VDI, bestond uit onder meer een acceleratietest, een rit over een onverhard parcours, een duurtest en een zuinigheidstest. Ook dienden de studenten een compleet businessplan inclusief kostenberekening te presenteren.

Volkswagen

Captain Marius Knol van het winnende DUT Racing Team was uiteraard blij met de zege in de hoog aangeschreven competitie: "Een groot succes, maar wat mij betreft telt niet alleen de eerste plaats. Bij Formula Student hebben we veel opgestoken over technische en commerciële vraagstukken die spelen bij de autobouw. Alles wat we bedachten, is in de praktijk getest. De afgelopen maanden zijn we dag en nacht in touw geweest en dat heeft zich uitbetaald".

Volkswagen neemt jaarlijks ongeveer 10.000 afgestudeerde ingenieurs van diverse Europese opleidingen in dienst. Thomas Lieber, Volkswagens Hoofd Elektrische Aandrijving, beschouwt de Formula Student dan ook als een goede test voor aanstormend talent. "De deelnemers moeten zich bewijzen met hun vakkennis, innovatiekracht, creativiteit, teamgeest en communicatieve vaardigheden. Elementen die ook belangrijk zijn voor een succesvolle carrière bij Volkswagen".

Volkswagen ondersteunde behalve de studenten van de TU Delft nóg vier teams: van de Leibniz-universiteit in Hannover, de technische universiteit in Braunschweig, de hogeschool Ostfalia en de RWTH Aachen.