2 april 2009
 

Volkswagen

Olympische sporters blijven Volkswagen rijden

Autozine
2 april 2009 | Volkswagen en het NOC*NSF verlengen hun samenwerking wederom met vier jaar. Daardoor zijn A-sporters opnieuw vier jaar verzekerd van vervoer. Volkswagen is sinds 1994 officieel NOC*NSF-supplier en daardoor een van de loyaalste partners van de sportkoepel.
 

De Nederlandse Volkswagen-importeur ondersteunt het Nederlands Olympisch Team en het Nederlands Paralympisch Team in de aanloop naar de Winterspelen in Vancouver in 2010 en de Zomerspelen in Londen in 2012, en uiteraard tijdens de Olympische Spelen zelf. Volkswagen voorziet topsporters van olympische Volkswagens zodat zij onder meer veilig en comfortabel naar hun trainingen en wedstrijden kunnen rijden.

Volkswagen

De afgelopen jaren zijn Volkswagen en het NOC*NSF een prima combinatie gebleken. De samenwerking draagt bij aan de ambitie van het NOC*NSF om op olympisch niveau bij de beste tien landen van de wereld te horen en de atleet als een volwaardige professional met zijn vak bezig te laten zijn. Met de samenwerking kan Volkswagen een structurele bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Nederlandse breedte- en topsport. Volkswagen zal ook bij andere sportevenementen zichtbaar zijn als mobiliteitspartner. Het NOC*NSF heeft namelijk de ambitie meer (internationale) evenementen naar Nederland te halen.

De samenwerking tussen het automerk en de sportorganisatie gaat terug naar de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Lillehammer in 1994. Volkswagen-importeur Pon's Automobielhandel en de Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF vonden destijds samen een oplossing voor het groeiende mobiliteitsprobleem onder sporters. Van de veelal jonge topsporters werd verwacht dat zij op wereldniveau presteerden, maar het ontbrak hen aan professionele ondersteuning op onder meer het gebied van mobiliteit. Pon was met Audi zelfs al vóór 1994 betrokken bij het NOC*NSF en daarmee een van de oudste partners van het NOC*NSF.