27 juli 2004
 

Volkswagen

Olympic FunDrive steunt goede doelen

Autozine
27 juli 2004 | De Lotto en Volkswagen organiseren in samenwerking met NOC*NSF een Olympische tour, de Olympic FunDrive, die van Amsterdam via Parijs, Turijn en Rome naar Athene leidt. Vijf teams van vier (ex-)topsporters leggen in zes dagen bijna 3.000 kilometer af met als ambitie zoveel mogelijk geld bijeen te rijden voor vijf sportieve goede doelen. Stichting Kika, Poly-Aktief, Right to Play, Klas-op-Wielen en FBK Award zijn de organisaties waarvoor de sporters zich in gaan zetten. Tijdens de opening van het Holland House in Athene op vrijdag 13 augustus, overhandigen de teams de opbrengsten voor de goede doelen aan NOC*NSF voorzitter Erica Terpstra.
 

Vrijwel direct nadat eerder dit jaar bekend werd dat de Olympic FunDrive doorgang zou vinden, meldden zich de eerste sporters aan. Naast gouden medaillewinnaars als Yvonne van Gennip, Peter Blange, Nico Rienks, Ronald Florijn en Floris-Jan Bovelander zullen onder andere ook Ingrid Haringa, Steven Rooks, Eline Jurg en Andrea Nuyt achter het stuur van een Volkswagen plaatsnemen. Chef de Mission van de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn, Eddy Verheijen, maakt eveneens deel uit van een van de equipes. Voormalig schaatscoach Henk Gemser zal optreden als wedstrijdleider.

De vijf teams zijn gekozen naar analogie van de Olympische ringen. Elk team zal dan ook de kleur krijgen van de ring die het vertegenwoordigt. De teams strijden voor vijf sportieve goede doelen: Fanny Blankers-Koen Award, Kika (www.kika.nl), Right to play (www.righttoplay.nl), Klas-op-Wielen (www.nfsg.nl) en Poly-Aktief (www.poly-aktief.nl).

De rit start op zaterdag 7 augustus om 10.00 uur in het Olympisch Stadion in Amsterdam (OS 1928). De bijna 3.000 kilometer lange tour voert langs Parijs (OS 1900 en 1924), Turijn (Winterspelen 2006) en Rome (OS 1960) en eindigt in Athene (OS 1896 en 2004). SBS6 zal dagelijks verslag doen van de avonturen van de sporters in het programma Shownieuws. Op de dag van de opening van de Olympische Spelen op 13 augustus worden de bedragen die de sporters met elkaar hebben verdiend, overhandigd aan Erica Terpstra.

Naast Lotto en Volkswagen wordt de Olympic FunDrive mede mogelijk gemaakt door een aantal belangrijke partners. De ANWB levert de kleding voor alle deelnemers. Verder zorgt de ANWB ervoor dat tijdens de rit alle actuele route informatie beschikbaar is. Daarnaast begeleidt de Wegenwacht de rit tot in Athene. Shell levert de brandstof voor alle voertuigen. Service Medical is betrokken als partner voor de verzorging van de deelnemers bij kleine en grotere calamiteiten.

Pons Automobiel Handel B.V. is met het merk Volkswagen sinds 1994 actief als partner in sport van NOC*NSF. Met de levering van mobiliteit aan A-sporters, levert Volkswagen een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van topsport in Nederland. Op dit moment rijden ca. 250 Volkswagens rond die de sporters gebruiken ter ondersteuning van hun activiteiten.