9 september 2010
 

Volkswagen Caddy

Nieuwe VW Caddy Combi vanaf 18.750 euro

Autozine
9 september 2010 | De Volkswagen Caddy Combi is ingrijpend vernieuwd. Hij valt op door een groot aantal technische innovaties. Zo is elke Caddy Combi voortaan standaard uitgerust met ESP. De nieuwe TDI- en TSI-motoren zijn tot wel 21% zuiniger dan hun voorgangers. Dit leidt tot een ruim aanbod van modellen met een groen label. De nieuwe Caddy Combi en de Caddy Combi Maxi met verlengde wielbasis zijn met onmiddellijke ingang bestelbaar. De prijslijst vermeldt bedragen vanaf 18.750 euro inclusief BTW en BPM.
 

De nieuwe generatie Caddy Combi en Caddy Combi Maxi (met standaard derde zitrij) is veelzijdiger dan voorheen. Bij de Caddy Combi is het nu bijvoorbeeld mogelijk om de tweede zitrij uit te nemen. Hierdoor ontstaat een totale laadruimte van 3.030 liter. Overigens is de Caddy Combi ook leverbaar met een derde zitrij waardoor hij desgewenst plaats biedt aan zeven personen. De Caddy Combi Maxi in Trendline- en Comfortline-uitvoering wordt standaard geleverd met een derde zitrij. De maximale laadruimte van de Caddy Combi Maxi (met uitgenomen meubilair) bedraagt 3.880 liter.

Volkswagen

Ook op het gebied van efficiency heeft de Caddy Combi een stap voorwaarts gezet. Dat wordt onderstreept door het feit dat alle versies met benzine- en Ecofuel (aardgas)-motor een groen label hebben (B of C). Ook binnen de dieselrange is er mede dankzij de duurzame BlueMotionTechnologies een aanbod van modellen met groen label. Het benzinegamma van de Caddy Combi start met de 63 kW (85 pk) sterke 1.2 TSI-krachtbron. Deze motor is ook leverbaar in een uitvoering met 77 kW (105 pk). Beide motoren zijn beschikbaar voor zowel de Caddy als de Caddy Combi. Ook de 2.0 Ecofuel-krachtbron (80 kW/109 pk) die geschikt is voor het gebruik van aardgas, is beschikbaar voor de Caddy Combi en de Caddy Combi Maxi. Alle Caddy Combi (Maxi) modellen met benzine- en Ecofuel-motor worden geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Nieuw voor de Caddy Combi (Maxi) is de 1.6 TDI-motor. Deze is er in twee vermogensvarianten: 55 kW (75 pk) en 75 kW (102 pk). Alle 1.6 TDI-modellen worden standaard geleverd in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De versies met de 75 kW (102 pk) sterke motorvariant zijn optioneel leverbaar met de zeventraps DSG-transmissie.

Ook de 2.0 TDI is nieuw voor de Caddy Combi. Deze motor levert een vermogen van 103 kW (140 pk). De 2.0 TDI is ook leverbaar in combinatie met 4Motion vierwielaandrijving. In dat geval levert deze motor een vermogen van 81 kW (110 pk). Alle 2.0 TDI-modellen hebben standaard een handgeschakelde zesversnellingsbak. De zestraps DSG-transmissie is optioneel beschikbaar voor alle 2.0 TDI-uitvoeringen met voorwielaandrijving.

Volkswagen

De nieuwe Caddy Combi is leverbaar met keuze uit drie uitrustingsniveaus: Easyline, Trendline en Comfortline. De Caddy Combi Easyline is uitsluitend verkrijgbaar met de 63 kW (85 pk) sterke 1.2 TSI-krachtbron. De uitrusting van dit model is zeer comfortabel met onder meer ESP, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, boordcomputer, middenarmsteun met bekerhouders en vier airbags. De Caddy 1.2 TSI Easyline is er vanaf 18.750 euro.

De Caddy Combi en Caddy Combi Maxi in Trendline-uitvoering vullen de uitrusting van de Easyline aan met zaken als Climatic airconditioning, elektrische bediening van ramen vóór en buitenspiegels, radio/cd-speler RCD 210 met zes luidsprekers, schuifdeuren aan beide zijden en een derde zitrij (alleen Caddy Combi Maxi). De Caddy Combi Trendline is er als 1.2 TSI (63 kW/85 pk) vanaf 20.350 euro en als 2.0 Ecofuel vanaf 27.450 euro (Maxi: 29.750 euro) en als 1.6 TDI BlueMotionTechnology vanaf 25.950 euro.

Comfortline staat voor de meest luxueuze Caddy Combi (Maxi) modellen. Ten opzichte van de Trendline-modellen bieden deze versies onder meer de volgende extra's: lichtmetalen velgen, bumpers in carrosseriekleur, chroompakket volautomatische airconditioning, lederen afwerking van stuur, pookknop en handremgreep, radio/cd-speler RCD 310 met zes luidsprekers en extra donker getinte achterruit en zijruiten achter. De Caddy Combi Comfortline is er vanaf 24.550 euro (1.2 TSI met 77 kW/105 pk). De Caddy Combi Maxi met dezelfde motorisering is er vanaf 26.850 euro.

Volkswagen

De nieuwe Caddy Combi (Maxi) modellen zijn met onmiddellijke ingang te bestellen bij de Volkswagen dealer. De levering start naar verwachting in november.