31 augustus 2010
 

Volkswagen

KESSY beschikbaar voor VW Golf, Scirocco en Tiguan

Autozine
31 augustus 2010 | KESSY (het Keyless Entry Start and Exit System) ofwel: het automatische vergrendeling- en startsysteem van Volkswagen is nu ook beschikbaar voor de Golf, de Scirocco en de Tiguan. KESSY staat voor een hoge mate van gebruiksgemak: om de deuren te openen, hoeft de bestuurder de sleutel alleen maar op zak te hebben en hetzelfde geldt voor het starten van de auto. Een druk op de startknop volstaat om de motor te laten aanslaan.
 

Een auto die is uitgevoerd met KESSY beschikt over een sleutel die door speciale sensoren in de deurgepen wordt herkend zodra de bestuurder binnen een straal van circa 1,5 meter van de auto komt. Het aanraken van de deurgrepen of het VW-logo op de achterklep volstaat vervolgens om de ontgrendeling te activeren.

Volkswagen

Ook in het interieur wordt de speciale KESSY-sleutel 'herkend'; het is niet nodig hem daarvoor in het contactslot te steken. Als de sleutel door de sensoren wordt 'goedgekeurd,' wordt het stuurslot automatisch uitgeschakeld. Een druk op de startknop is vervolgens voldoende om de motor te starten. Nadat de bestuurder de auto heeft verlaten (met de sleutel op zak), kan hij de auto afsluiten met een druk op een van de speciale vergrendelingknopjes naast de deurgrepen.

Het KESSY-systeem is oorspronkelijk ontwikkeld voor de Phaeton. Op de Golf, Scirocco en Tiguan is het nu leverbaar tegen een meerprijs van 395 euro.