22 april 2009
 

Volkswagen

Autostadt verwelkomt 18 miljoenste bezoeker

Autozine
22 april 2009 | Autostadt, het themapark van Volkswagen in Wolfsburg, heeft onlangs zijn 18 miljoenste bezoeker mogen begroeten. Het park is een groot succes: jaarlijks brengen bijna 2 miljoen mensen een bezoek aan Autostadt met zijn vele attracties rond het thema de Auto en de Geschiedenis van de Automobiel.
 

Autostadt bevindt zich pal naast de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg, op ongeveer vijf uur rijden vanaf Utrecht. Dagelijks wordt Autostadt door gemiddeld 5.400 mensen bezocht: het park is bijna het gehele jaar door geopend. In 2008 trok Autostadt 1,93 miljoen bezoekers. Met een oppervlakte van 25 hectare is Autostadt zelfs het grootste themapark van Duitsland. De eyecatchers van het park zijn de CarTowers: twee grote glazen torens van 48 meter hoog waarin elk 400 af te leveren auto's staan opgeslagen.

Volkswagen

Elk merk van de Volkswagen-groep – Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, Audi, Seat, Škoda, Lamborghini, Bugatti, Bentley en Scania – heeft zijn eigen merkpaviljoen in Autostadt. In het 'ZeitHaus' biedt Volkswagen een overzicht van de geschiedenis van de auto met ruim honderd klassieke auto's van uiteenlopende merken. Bovendien is er veel te doen in Autostadt: het is bijvoorbeeld mogelijk om zelf te 'offroaden' met een Volkswagen Tiguan of Touareg, een veiligheidstraining te volgen op de antislipbaan of je eigen auto te schetsen in het AutoLab. Verder organiseert het themapark diverse festivals, onder meer in de zomer en rond Kerst.

Volkswagen biedt zijn klanten ook de mogelijkheid hun nieuwe auto op te halen in het speciale Klantencentrum van Autostadt. Zij reizen dan per trein (de internationale trein naar Berlijn stopt pal naast Autostadt) of eigen vervoer naar Wolfsburg bezoeken het themapark en rijden vervolgens in hun nieuwe Volkswagen terug naar huis. Vorig jaar hebben 157.000 Volkswagen-kopers wereldwijd van deze mogelijkheid gebruikgemaakt.

Volkswagen