10 december 2009
 

Volkswagen

App voor theorie-examen op iPhone

Autozine
10 december 2009 | Theorie op Mobiel is een applicatie voor mobiele telefoons. De gebruikers van deze toepassing kunnen zich hiermee op elk gewenst moment via hun 'mobieltje' op het theorie-examen voorbereiden. Theorie op Mobiel heeft zich in korte tijd tot een groot succes ontwikkeld. De toepassing is alleen al voor de iPhone binnen een maand meer dan 15.000 keer gedownload via de App store. In de categorie 'Onderwijs' is Theorie voor Mobiel daarmee de meest populaire applicatie.
 

Theorie op Mobiel is een onderdeel van het Volkswagen Rijbewijs programma. De site VolkswagenRijbewijs.nl staat daarbij centraal. Hier vinden jongeren die zich voorbereiden op het behalen van het rijbewijs bijvoorbeeld de officiële theorievragen, maar ook tips en trucs en diverse mogelijkheden om na het behalen van het roze papiertje zo voordelig mogelijk te rijden.

Volkswagen

De toepassing Theorie op Mobiel, die het mogelijk maakt om op elk gewenst ogenblik en op elke gewenste te tijd te werken aan het theorie-examen, is gratis te downloaden. Dat kan via VolkswagenRijbewijs.nl, maar ook via de App store. De applicatie voorziet overduidelijk in een behoefte, want alleen al via de App store is Theorie op Mobiel binnen een maand al meer dan 15.000 maal opgevraagd.

Een aardig neveneffect van dit succes is dat de applicatie nu nog makkelijker is te vinden: de afdeling 'Onderwijs' van de App store heeft hierdoor namelijk het Volkswagen-logo gekregen. Overigens is Rijbewijs op Mobiel ook voor andere merken en typen mobiele telefoons beschikbaar.