8 februari 2006
 

Volkswagen

Aflevering nieuwe Volkswagen nu ook in Autostadt

Autozine
8 februari 2006 | Kopers van een Volkswagen kunnen hun nieuwe auto indien gewenst zelf ophalen bij de fabriek in Duitsland. De aflevering maakt dan deel uit van een tweedaags arrangement naar het themapark Autostadt in Wolfsburg.
UnitedConsumers
 

Alle Volkswagen-modellen, van Fox tot Touareg, kunnen worden afgeleverd bij de Volkswagen-fabriek in Wolfsburg. Een tweedaags arrangement kost 75 euro per persoon en is via de verkopende dealer te boeken. Deze aanbieding is op basis van eigen vervoer en een overnachting met ontbijt in het exclusieve Ritz Carlton Hotel.

Volkswagen

De aflevering van een nieuwe auto is een bijzondere gebeurtenis, maar het afleverarrangement maakt het extra feestelijk. Om te beginnen gaat de heenreis naar Autostadt op eigen gelegenheid of per snelle ICE-trein (60 euro per persoon enkele reis). De deelnemers verblijven vervolgens in het luxueuze (vijf sterren) Ritz Carlton Hotel in Autostadt. Daar is een uitgebreid ontbijt bij de prijs inbegrepen.

De aflevering vindt plaats in het Klantencentrum van Autostadt. Om te beginnen verschijnt de naam van de desbetreffende klant op een paneel bij de entree van het Klantencentrum. Hij/zij krijgt daar een uitgebreide uitleg over de nieuwe auto en zijn functies. Van de aflevering wordt uiteraard een foto gemaakt. De klant kan deze gelijk meenemen. Maar er is nog een ander subtiel aandenken aan de bijzondere aflevering: op de houders van de (Nederlandse) kentekenplaten van de nieuwe auto staat de vermelding Autostadt. Na de aflevering is het programma vrij, maar de rondleiding door de immense fabriek is natuurlijk een must. Deze is evenals de entree voor Autostadt bij de prijs van het arrangement inbegrepen. De wondere wereld van Autostadt

In Autostadt zijn alle merken van de Volkswagen-groep met een eigen paviljoen vertegenwoordigd. Bovendien bieden het Zeitlab en Autolab een uniek inzicht in het verleden, het heden en de toekomst van de auto. Speciaal voor kleine bezoekers (5-11 jaar) is er Kinderwelt waar kinderen letterlijk wegwijs wordt gemaakt in de wondere wereld van mobiliteit. Uiteraard zijn er diverse horecagelegenheden en winkels in Autostadt. De bij het arrangement behorende shoppingvoucher ter waarde van 20 euro en lunchvoucher van 30 euro kunnen hier worden verzilverd.

Volkswagen

De Volkswagen-dealer kan dit speciale arrangement ook aanbieden aan degenen die geen nieuwe auto kopen, maar wel een bezoek aan de fabriek en Autostadt willen brengen. In dat geval ontbreekt uiteraard de aflevering van de auto, maar verder is deze aanbieding in alle opzichten gelijk aan het afleverarrangement.