21 augustus 2012
Volkswagen Jetta

Volkswagen Jetta

VW Jetta hybrid vestigt snelheidsrecord

Autozine
21 augustus 2012 | Een aangepaste Volkswagen Jetta Hybrid heeft het snelheidsrecord voor hybride-auto's op zijn naam gezet. Tijdens de Speed Week op de zoutvlaktes van Bonneville in Amerika behaalde hij een topsnelheid van 298,36 km/h. Dat is de hoogste snelheid ooit voor een hybride gebaseerd op een seriemodel. Begin 2013 komt de reguliere Jetta Hybrid op de markt.

De Jetta Hybrid die op de Bonneville-zoutvlakte een snelheid van 298,363 km/h bereikte, was een productie-exemplaar dat door Volkswagen R&D in Wolfsburg was aangepast om te voldoen aan de eisen van Southern Californian Timing Association (SCTA), de organisator van de jaarlijkse Speed Week op de zoutvlaktes.

Volkswagen Jetta

De Jetta Hybrid komt begin 2013 op de Nederlandse markt. Hij beschikt over een 1,4-liter TSI-motor met een vermogen van 150 pk. Deze werkt samen met een 27 pk sterke elektromotor, een lithium-ion accu en een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling. Op korte trajecten is het mogelijk om uitsluitend van de elektromotor gebruik te maken. De Jetta Hybrid is dan lokaal emissievrij.

De exacte specificaties en de prijsstelling van de Jetta Hybrid worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

Volkswagen verlaagt prijs Jetta HybridVolkswagen verlaagt prijs Jetta Hybrid
25 september 2013
Volkswagen Jetta Hybrid nu te bestellenVolkswagen Jetta Hybrid nu te bestellen
23 oktober 2012
Volkswagen presenteert Jetta HybridVolkswagen presenteert Jetta Hybrid
9 januari 2012
Nieuwe VW Jetta nu in de showroomNieuwe VW Jetta nu in de showroom
4 februari 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum