9 januari 2012
Volkswagen Jetta

Volkswagen Jetta

VW presenteert Jetta Hybrid

Autozine
9 januari 2012 | Volkswagen presenteert tijdens de North American International Auto Show in Detroit van 9 t/m 22 januari de Jetta Hybrid. Dit is een eerste hybridemodel met een 1.4 TSI-motor en DSG.

De nieuwe Jetta Hybrid behoort tot de efficiëntste Volkswagens van dit moment. De aandrijflijn bestaat uit een 110kW/150 pk sterke 1.4 TSI viercilinder benzinemotor, een 20 kW elektromotor, een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling en een lithium-ion-accu.

Volkswagen Jetta

De sprint van 0-100 km/uur kost minder dan 9 seconden en is het gemiddelde verbruik bedraagt 5,2 l / 100km. Dat is 20 procent minder dan vergelijkbare auto's met een conventionele verbrandingsmotor. De Jetta Hybrid wordt eind 2012 of begin 2013 op de Nederlandse markt verwacht.

Het lage brandstofverbruik is mede te danken aan de E-modus, waarin de Jetta Hybrid gedurende twee kilometer met een maximumsnelheid van 70 km/uur geheel elektrisch en dus emissievrij kan rijden. Daarnaast is de Jetta Hybrid in staat om te 'zeilen'. Wanneer het gaspedaal wordt losgelaten (tot 135 km/uur), wordt de benzinemotor van het aandrijfsysteem losgekoppeld. De Jetta Hybrid rolt dan met minimale weerstand door, terwijl de benzinemotor geen druppel brandstof verbruikt.

Volkswagen Jetta

Wordt de automatische transmissie in 'S' gezet, dan is zowel de benzine- als de elektromotor actief en piekt het vermogen tot 125kW/170 pk. De compacte, lichtgewicht lithium-ion-accu die de elektromotor voedt en via regeneratieve remmen wordt opgeladen, is in de bagageruimte weggewerkt en heeft daardoor geen invloed op de interieurruimte. Bovendien zorgt het hybridesysteem voor een gewichtstoename van "slechts" 100 kg, waardoor het totaalgewicht van de auto onder de 1.500 kg blijft.

XLLease
Volkswagen verlaagt prijs Jetta HybridVolkswagen verlaagt prijs Jetta Hybrid
25 september 2013
Volkswagen Jetta Hybrid nu te bestellenVolkswagen Jetta Hybrid nu te bestellen
23 oktober 2012
VW Jetta hybrid vestigt snelheidsrecordVW Jetta hybrid vestigt snelheidsrecord
21 augustus 2012
Nieuwe VW Jetta nu in de showroomNieuwe VW Jetta nu in de showroom
4 februari 2011
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum