16 juni 2010
Volkswagen Jetta

Volkswagen Jetta

Volkswagen toont nieuwe Jetta

Autozine
16 juni 2010 | Volkswagen heeft in New York de nieuwe Jetta gepresenteerd. De Jetta volgt de lijn van het NCC-prototype dat afgelopen januari in Detroit werd getoond. De nieuwe Jetta deelt voortaan geen carrosseriedelen meer met de Golf. Samen met een geheel eigen interieur is de nieuwe Jetta zodoende een model op zich. Ten opzichte van zijn voorganger is de Jetta gegroeid en daardoor biedt hij meer ruimte en comfort. Op motorisch vlak ligt de nadruk op krachtbronnen die een relatief geringe cilinderinhoud combineren met turbotechnologie.
AutoCoach

De nieuwe Jetta is 4,64 meter lang (+ 9 cm ten opzichte van zijn voorganger), 1,78 meter breed en 1,54 m hoog. Het ontwerp van Walter de Silva en Klaus Bischoff kenmerkt zich door krachtige proporties en heldere lijnen waarin het typische Volkswagen design-DNA naar voren komt. De lijnvoering is overduidelijk geïnspireerd op die van de New Compact Coupé – het prototype dat in januari van dit jaar op de autotentoonstelling van Detroit werd gepresenteerd. Dat komt onder meer tot uiting in de brede 'schouderpartij' en de overgang van de V-vormige motorkap naar de spatborden.

Volkswagen Jetta

Dankzij een ten opzichte van de voorganger flink gegroeide wielbasis, beschikt de nieuwe Jetta over een ruim interieur. De beenruimte achterin bedraagt 96,7 cm (+ 6,7 cm). De achterbank is in alle versies in delen (40/60) neerklapbaar en de kofferklep is met de afstandsbediening te ontgrendelen.

De nieuwe Jetta wordt leverbaar met keus uit zes motoren. De nadruk ligt daarbij op krachtbronnen met een relatief kleine cilinderinhoud, maar dan wel in combinatie met turbotechnologie.

Volkswagen Jetta

Het benzinegamma start met de 1.2 TSI die een vermogen van 77 kW (105 pk) levert. De 1.4 TSI is er in twee vermogensvarianten: 90 kW/122 pk en 118 kW/160 pk. De 2.0 TSI is met een vermogen van 147 kW (200 pk) de krachtigste benzinemotor voor de Jetta.

Het dieselaanbod omvat de 1.6 TDI (77 kW/105 pk) en de 2.0 TDI die goed is voor een vermogen van 103 kW (140 pk). De Jetta 1.2 TSI en Jetta 1.6 TDI gaan beide door het leven met de toevoeging BlueMotionTechnologies. Deze modellen beschikken standaard over een Start-Stop-systeem en een voorziening waardoor de energie die vrijkomt bij het afremmen, wordt omgezet in elektriciteit. Mede daardoor bedraagt het gemiddeld verbruik van de Jetta 1.2 BlueMotionTechnologies 5,3 l/100 km (CO2: 123 g/km). De Jetta 1.6 TDI BlueMotionTechnologies is goed voor een gemiddelde van 4,1 l/100 km (CO2: 109 g/km). Alle motoren voldoen aan de Euro5 emissienorm.

Volkswagen Jetta

Afgezien van de Jetta 1.2 TSI zijn alle modellen optioneel leverbaar met de efficiënte DSG-transmissie met dubbele koppeling.

De nieuwe Jetta wordt begin 2011 op de Nederlandse markt verwacht. Informatie over prijzen en uitvoeringsspecificaties is nog niet beschikbaar.

Volkswagen verlaagt prijs Jetta HybridVolkswagen verlaagt prijs Jetta Hybrid
25 september 2013
Volkswagen Jetta Hybrid nu te bestellenVolkswagen Jetta Hybrid nu te bestellen
23 oktober 2012
VW Jetta hybrid vestigt snelheidsrecordVW Jetta hybrid vestigt snelheidsrecord
21 augustus 2012
Volkswagen presenteert Jetta HybridVolkswagen presenteert Jetta Hybrid
9 januari 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum