20 november 2014
Volkswagen Golf VII

Volkswagen Golf VII

VW toont Golf met brandstofcel

Autozine
20 november 2014 | De Golf is vanaf het begin ontworpen om alle mogelijke aandrijfvormen te kunnen herbergen. De Golf Variant HyMotion laat zien dat hij ook klaar is voor de brandstofcel. Het prototype debuteert vandaag op de autoshow van Los Angeles.

Op zoek naar een Volkswagen Golf VII?
bynco heeft er 171 vanaf € 12.649,-

Volkswagen Golf VII

In de brandstofcel van de Golf Variant HyMotion gaan waterstof en zuurstof een koud verbrandingsproces aan. Het enige 'afvalproduct' is zuiver water. De elektrische energie die bij het proces vrij komt, wordt gebruikt om een 100 kW/136 pk sterke elektromotor aan te drijven.

Volkswagen Golf VII

De Golf Variant HyMotion sprint in 10 seconden van 0-100 km/h. De waterstof wordt opgeslagen in vier tanks van koolstofvezel en de totale actieradius bedraagt 500 km. Dankzij het MQB-platform waarop de Golf is gebouwd, heeft de waterstof-Golf dezelfde interieur- en vrijwel dezelfde bagageruimte als een reguliere Golf Variant.

Door zijn MQB-platform is de Golf geschikt voor alle actuele aandrijfvormen. Vandaag is hij er al als TSI (benzine), TDI (diesel), TGI (aardgas), GTE (plug-in hybride) en als e-Golf (vol-elektrisch). Volkswagen ziet ook voor de brandstofcel een toekomst in een bestaand productiemodel dat in grote oplages wordt gebouwd. Dit vanwege de positieve gevolgen voor de kostprijs en praktische bruikbaarheid. Op dit moment test Volkswagen uitgebreid met een vloot brandstofcelauto's in de Amerikaanse staat Californië.

Volkswagen Golf VII

Met de Golf Variant HyMotion laat Volkswagen zien dat het klaar is voor de aandrijving van de toekomst. Belangrijke voorwaardes zijn uiteraard dat er een netwerk van tankstations komt én dat waterstofproductie plaatsvindt met behulp van hernieuwbare energiebronnen.

AutoCoach
VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021
12 juli 2021
Volkswagen stopt productie e-GolfVolkswagen stopt productie e-Golf
23 december 2020
Volkswagen levert 100.000ste e-GolfVolkswagen levert 100.000ste e-Golf
29 november 2019
Volkswagen verlaagt prijs e-GolfVolkswagen verlaagt prijs e-Golf
14 oktober 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum