29 november 2019
Volkswagen Golf VII

Volkswagen e-Golf

Volkswagen levert 100.000ste e-Golf

Autozine
29 november 2019 | De Volkswagen e-Golf heeft een mijlpaal bereikt. Deze week nam een klant de sleutels van de 100.000ste elektrische Golf in ontvangst. Dit gebeurde in de Glazen Fabriek in Dresden, een van de Centers of Future Mobility van het merk waar ook de emissievrij rijdende Golf wordt gebouwd. Nederland is één van de belangrijkste markten voor de e-Golf. Inmiddels is hier zo'n 40% van de verkochte Golf-modellen elektrisch.

Op zoek naar een Volkswagen Golf VII?
bynco heeft er 162 vanaf € 12.649,-

Volkswagen Golf VII

Ook in Nederland is de Volkswagen e-Golf een van de meest verkochte elektrische auto's. Aan de basis van het succes van deze emissievrij rijdende hatchback, die in 2017 een grote update onderging, staat de combinatie van elektrische aandrijving met alle vertrouwde elementen van de Golf. Dit jaar jaar was zo'n 2 op de 5 in ons land verkochte Golf-modellen elektrisch. Naast Nederland, zijn Noorwegen, Duitsland, de Verenigde Staten en Engeland de belangrijkste markten voor de elektrische Golf.

Volkswagen Golf VII

De e-Golf zoeft door en is sinds kort als luxe E-DITION bereikbaarder voor meer Nederlanders, of ze nu zakelijk of privé rijden. Hij is onder meer voorzien van LED-verlichting, een verwarmde voorruit, spraakbediening en een uitgebreid infotainmentsysteem. De uitrusting in combinatie met de aanschafprijs (€ 34.295*), lage gebruikskosten en (private) lease tarieven maken emissievrij rijden met een Golf interessanter dan voorheen.

De e-Golf E-DITION heeft een 35,8 kWh sterke batterij en een elektromotor die 100 kW/136 pk levert. Op een volle accu heeft deze elektrische Volkswagen een theoretische actieradius tot 230 kilometer en met een 40 kW-snellader is het accupakket in 45 minuten voor 80 procent op te laden. De Volkswagen-dealer kan een laadoplossing van A tot Z verzorgen, inclusief laadpunt, laadpas en mobiliteit van Shuttel.

Zakelijke rijders kunnen nog dít jaar de sleutels van een e-Golf E-DITION in ontvangst nemen en zo de komende vijf jaar profiteren van vier procent bijtelling. In de praktijk betekent dat e-Golf rijden voor een netto bijtelling vanaf € 42 per maand. Particulieren kunnen de e-Golf E-DITION rijden vanaf € 299 per maand via Volkswagen Private Lease. In dit lease-tarief zijn ook het onderhoud en de autoverzekering inbegrepen. Er hoeft alleen nog te worden bijbetaald voor het laden.

VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021
12 juli 2021
Volkswagen stopt productie e-GolfVolkswagen stopt productie e-Golf
23 december 2020
Volkswagen verlaagt prijs e-GolfVolkswagen verlaagt prijs e-Golf
14 oktober 2019
VW toont holografische bedieningVW toont holografische bediening
29 mei 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum