4 mei 2016
Volkswagen Golf VII

Volkswagen Golf VII

Volkswagen onthult Golf GTI Clubsport S

Autozine
4 mei 2016 | Dit weekend viert Volkswagen tijdens het 35e GTI Treffen bij de Wörthersee in Oostenrijk samen met duizenden fans de 40e verjaardag van de Golf GTI. Hoofdrolspeler tijdens het festival is de nieuwe Golf GTI Clubsport S, met 228 kW/310 pk de krachtigste GTI ooit. Ook de Golf GTI TCR, de nieuwe, 243 kW/330 pk sterke racewagen voor de TCR International Series, maakt in Oostenrijk zijn opwachting. Stagiaires van Volkswagen uit Wolfsburg en Zwickau geven het GTI Treffen extra glans met twee extreem krachtige, one-off Golf GTI-modellen. Volkswagen neemt de fans van het merk mee op reis langs de 40-jarige historie van de GTI, door alle zeven generaties van het iconische model in Reifnitz samen te brengen; van de allereerste Golf GTI tot aan de nieuwe GTI Clubsport.

Op zoek naar een Volkswagen Golf VII?
bynco heeft er 171 vanaf € 12.649,-

Volkswagen Golf VII

Volkswagen gaat 400 exemplaren van de Golf GTI Clubsport S produceren. Met 228 kW/310 pk is de Clubsport S de meest krachtige productieversie van de Golf die Volkswagen ooit geleverd heeft. Deze super-GTI borduurt voort op de motorgenen van de 243 kW/330 pk sterke Golf GTI TCR, de raceversie die door Volkswagen Motorsport wordt ingezet in de TCR International Series. De Golf GTI Clubsport S beschikt over een verregaand aangepast chassis dat enkele dagen geleden nog op de Nordschleife van de Nürburgring zijn potentieel onderstreepte. Daar vestigde het model een nieuw rondenrecord voor voorwielaangedreven productieauto's door een tijd van 7:49.21 te klokken.

Volkswagen Golf VII

Stagiaires van Volkswagen uit de fabrieken in Wolfsburg en Zwickau geven een vervolg aan de traditie door het GTI Treffen aan te grijpen om twee nieuwe, unieke Golf-modellen te onthullen. Dit jaar presenteert het team uit Wolfsburg de Golf GTI Heartbeat, met 400 pk onder de motorkap; 10 pk voor elk van de veertig jaren dat de GTI inmiddels bestaat.

De groep stagiaires uit Zwickau brengt de Golf R Variant Performance 35 mee naar het 35e GTI Treffen aan de Wörthersee. Dit model heeft een vermogen van 350 pk; 10 pk voor elke editie van het GTI-event.

Volkswagen Golf VII

De Golf GTI werd in 1976 geïntroduceerd en democratiseerde sportief rijden. Hij onderscheidde zich door het GTI-embleem, wat hem voor die tijd uniek maakte, met een pittige motor, directe besturing, aangescherpt chassis, laag gewicht, een sportief design, een versnellingspook met een golfbal als pookknop, rode accenten in de radiatorgrille en sportstoelen met ruitbekleding. De GTI werd als een geheim project ontwikkeld. Het oorspronkelijke doel was er 5.000 exemplaren van te produceren. Vandaag-de-dag is de totale productie van alle Golf GTI-modellen de mijlpaal van 2 miljoen exemplaren allang gepasseerd. GTI: een fenomeen, en al veertig jaar uniek in zijn soort.

VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021
12 juli 2021
Volkswagen stopt productie e-GolfVolkswagen stopt productie e-Golf
23 december 2020
Volkswagen levert 100.000ste e-GolfVolkswagen levert 100.000ste e-Golf
29 november 2019
Volkswagen verlaagt prijs e-GolfVolkswagen verlaagt prijs e-Golf
14 oktober 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum