13 juni 2016
Volkswagen Golf VII

Volkswagen Golf VII

Volkswagen Golf GTE nu als Connected Series

Autozine
13 juni 2016 | De Volkswagen Golf GTE is nu ook leverbaar als Connected Series. Naast de nieuwste connectiviteits-voorzieningen, waaronder de Mijn Volkswagen App, biedt deze plug-in hybride een rijkere uitrusting tegen een speciale vanafprijs. De Golf GTE Connected Series is er vanaf 37.990 euro of 191 euro per maand.

Op zoek naar een Volkswagen Golf VII?
bynco heeft er 171 vanaf € 12.649,-

Volkswagen Golf VII

Een belangrijk element in de standaarduitrusting van de Golf GTE Connected Series is het Executive Pakket, dat ondermeer het navigatie- en multimediasysteem 'Discover Media', een diefstalalarm, digitale radio-ontvangst (DAB+) en een aansluiting voor externe apparaten bevat. Eveneens standaard zijn 17-inch lichtmetalen velgen, LED-achterlichten, extra donker getint glas achter, het Spiegelpakket met inklapbare buitenspiegels en omgevings-verlichting, het Licht & Zicht Pakket (lichtsensor, regensensor, automatisch dimmende binnenspiegel), vermoeidheids-herkenning, Blind Spot assist én een uitparkeerassistent.

Volkswagen Golf VII

De Connected Series zijn ondermeer voorzien van online diensten 'Car-Net Guide & Inform', Apple Carplay via Car-Net 'App-Connect'. De Golf GTE Connected Series is standaard uitgerust met de Mijn Volkswagen module. Met de bijbehorende, Mijn Volkswagen app 'connect' de bestuurder zijn of haar Volkswagen met de smartphone. Met de Think Blue-score krijgt zuinig rijden een extra dimensie. De Mijn Volkswagen app is ook geschikt voor het bijhouden van de rittenadministratie. Tevens waarschuwt hij via de smartphone voor niet afgesloten portieren.

Het Bewegings Alert geeft direct een melding zodra de auto wordt verplaatst of de deuren worden ontgrendeld, bijvoorbeeld in het geval van diefstal. De app biedt ook de mogelijkheid om op afstand na te gaan of de auto op de handrem staat. Dankzij de locatievoorziening is exact te zien waar de geparkeerde auto zich bevindt, zodat hij altijd terug te vinden is. Tegelijkertijd geeft hij ook een digitaal 'tikje op de schouder' bij bijvoorbeeld een lage accustand of wanneer een onderhoudsbeurt zich aandient of als het tijd is voor een APK.

Volkswagen Golf VII

De Golf GTE Connected Series maakt gebruik van de plug-in hybride-technologie van Volkswagen, die een 1.4 TSI turbo benzinemotor combineert met een elektromotor. Deze aandrijflijn, die is gekoppeld aan de 6-traps DSG-transmissie, levert een gecombineerd vermogen van 150kW/204 pk. De bestuurder kan kiezen uit diverse rijmodi, waaronder 'volledig elektrisch' en dus lokaal emissievrij rijden.

Met zijn lage verbruikscijfers komt de Golf GTE Connected Series dit jaar nog in aanmerking voor een fiscale bijtelling van 15%, ofwel een netto maandbedrag vanaf 191 euro (bij een belastingpercentage van 40,15%).

Volkswagen Golf VII VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021
12 juli 2021
Volkswagen stopt productie e-GolfVolkswagen stopt productie e-Golf
23 december 2020
Volkswagen levert 100.000ste e-GolfVolkswagen levert 100.000ste e-Golf
29 november 2019
Volkswagen verlaagt prijs e-GolfVolkswagen verlaagt prijs e-Golf
14 oktober 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum