9 maart 2016
Volkswagen Golf VII

Volkswagen Golf VII

Volkswagen Golf GTI TCR nu al uitverkocht

Autozine
9 maart 2016 | Met de Golf GTI TCR geeft Volkswagen dit jaar acte de présence op de internationale circuits. Het studiemodel dat Volkswagen Motorsport vorig jaar juli als voorbode op de Golf GTI TCR onthulde, is binnen de racewereld goed ontvangen. Alle 20 voor het autosportseizoen 2016 beschikbare exemplaren waren daarom medio januari al uitverkocht.
AutoCoach

De twintig Golfs GTI TCR komen dit jaar uit in zo'n 16 nationale en internationale TCR toerwagenkampioenschappen. De auto's die in het internationale Touring Car Racing-kampioenschap in actie gaan komen, worden op 11 maart in Abrera/Barcelona aan de klantenteams overhandigd. Op 14 maart komen ze samen met de concurrenten in het kampioenschap voor het eerst in actie tijdens een testsessie op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Volkswagen Golf VII

Al bij de eerste oogopslag laat de Golf GTI TCR geen twijfel bestaan over zijn autosportieve inborst en verwantschap met de productieversie van Golf GTI (de afkorting GTI staat voor Gran Turismo Injection) waarop hij is gebaseerd. 18 inch racevelgen, een chassis dat zo'n 40 centimeter breder is dan dat van de productie-Golf, een koolstofvezel achtervleugel en een aerodynamische voorspoiler met splitter onderstrepen het potentieel van deze TCR-versie. De veiligheid voor de coureur wordt op het circuit gewaarborgd door een racekuip met hoofdbeschermers, een rolkooi en een FIA-goedgekeurde veiligheids brandstoftank.

De Golf GTI TCR treedt aan met een viercilindermotor, een sequentiële versnellingsbak met schakelpaddels achter het stuur en een consistent doorontwikkeld racechassis. Volkswagen Motorsport ontwikkelde de auto in samenwerking met de sportafdeling van SEAT, op basis van de ervaringen die zij eerder al met de SEAT Leon Cup Racer opdeden. De 2.0-liter turbomotor met directe brandstofinspuiting is dezelfde die in de Golf R(het topmodel in de Golf-serie) wordt gebruikt. De raceversie brengt het tot 243 kW/330 pk en 410 Newtonmeter aan trekkracht.

Volkswagen Golf VII

Op zoek naar een Volkswagen Golf VII?
bynco heeft er 171 vanaf € 12.649,-

Volkswagen Golf VII

VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021
12 juli 2021
Volkswagen stopt productie e-GolfVolkswagen stopt productie e-Golf
23 december 2020
Volkswagen levert 100.000ste e-GolfVolkswagen levert 100.000ste e-Golf
29 november 2019
Volkswagen verlaagt prijs e-GolfVolkswagen verlaagt prijs e-Golf
14 oktober 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum