19 januari 2017
Volkswagen Golf VII

Volkswagen Golf VII

Facelift voor Volkswagen Golf GTD

Autozine
19 januari 2017 | Volkswagen heeft recent de vernieuwde Golf gepresenteerd, nu volgt ook de nieuwe, krachtige Golf GTD. Naast een nieuw design en een keur aan innovatieve techniek onderscheidt de Golf GTD, die als hatchback en Variant leverbaar wordt, zich als vanouds als echte powerdiesel met sportieve prestaties voor 'veelrijders'.

Op zoek naar een Volkswagen Golf VII?
bynco heeft er 171 vanaf € 12.649,-

Volkswagen Golf VII

De Golf GTD en Golf Variant GTD bieden als sportieve dieselbroers van de Golf GTI een mix van sportiviteit, verbruik en comfort. De Variant GTD voegt daar bovendien nog het aspect ruimte aan toe. Centraal staat bij de Golf GTD vanzelfsprekend de 135 kW/184 pk sterke 2.0 TDI-motor waarmee het model in 7,5 seconden van 0 naar 100 km/u sprint (Golf Variant GTD: 7,9 sec.) en een topsnelheid bereikt van 231 km/u. Het maximumkoppel bedraagt 380 Newtonmeter. Standaard wordt de Golf GTD gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, optioneel is hij ook verkrijgbaar met een 7-traps DSG-transmissie.

Volkswagen Golf VII

De sterke Golf GTD is niet alleen uiterlijk vernieuwd, maar krijgt ook een vernieuwd interieur. Standaard heeft hij onder meer LED achterlichten, 17 inch lichtmetalen velgen'Curitiba', sportstoelen, progressieve besturing en het innovatieve digitale instrumentenpaneel 'Active Info Display'. Optioneel biedt Volkswagen voor de Golf GTD keuze uit bijvoorbeeld het nieuwe 'Discover Pro' infotainmentsysteem met gebarenbediening. Op het gebied van rijassistentiesystemen profiteren de GTD-uitvoeringen van alle innovaties die recent debuteerden in de vernieuwde Golf. Zo hebben de GTD-uitvoeringen standaard Adaptive Cruise Control met Front Assist, City Emergency Braking en voetgangersherkenning.

Aanvullende specificaties en prijzen van de gefacelifte Golf GTD en Golf Variant GTD worden binnenkort bekendgemaakt, vanaf maart 2017 staan de modellen bij de Nederlandse Volkswagen-dealers.

VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021
12 juli 2021
Volkswagen stopt productie e-GolfVolkswagen stopt productie e-Golf
23 december 2020
Volkswagen levert 100.000ste e-GolfVolkswagen levert 100.000ste e-Golf
29 november 2019
Volkswagen verlaagt prijs e-GolfVolkswagen verlaagt prijs e-Golf
14 oktober 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum