6 december 2012
Volkswagen Golf VII

Volkswagen Golf VII

5 EuroNCAP sterren voor Volkswagen Golf

Autozine
6 december 2012 | De nieuwe Volkswagen Golf is door Euro NCAP met vijf veiligheidssterren onderscheiden. Daarnaast kreeg de Golf vier Euro NCAP Advanced Awards voor integrale veiligheidsinnovaties. Deze prijzen gingen naar Lane Assist, Front Assist, de proactieve inzittendenbescherming PreCrash en niet te vergeten Multi Collision Brake, dat standaard is op alle Golf-modellen.

Op zoek naar een Volkswagen Golf VII?
bynco heeft er 171 vanaf € 12.649,-

Volkswagen Golf VII

Het European New Car Assessment Programme beoordeelt het complete veiligheidspakket van auto's. De nieuwe Golf biedt volgens het onderzoeksinstituut een zeer compleet veiligheidspakket. De vijfsterrenwaardering behaalde hij door hoge procentuele scores op inzittendenbescherming (94%), kinderbescherming (89%), voetgangersveiligheid (65%) en assistentiesystemen (71%).

Volkswagen Golf VII

Naast de vijfsterren-score was de Golf goed voor vier Euro NCAP Advanced Awards. Dit zijn onderscheidingen voor nieuwe technologieën die de veiligheid van inzittenden en andere weggebruikers aantoonbaar vergroten. Een eerste award was er voor het unieke Multi Collision Brake. Dit zorgt voor automatisch afremmen na een botsing. Dit beperkt het risico op 'doorschieten' en daarmee een vervolgaanrijding.

Ook de proactieve inzittendenbescherming PreCrash werd onderscheiden. PreCrash 'herkent' gevaarlijke situaties, spant de gordels aan en sluit ramen en schuifdak. Een derde prijs was er voor Front Assist, dat kop-staartbotsingen kan voorkomen of de gevolgen ervan kan beperken. Lane Assist tenslotte helpt de bestuurder op de juiste rijbaan te blijven.

Volkswagen Golf VII

Naast de systemen die een Award ontvingen, is de Golf standaard uitgerust met ABS en het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP. Daarnaast zijn ook adaptieve cruise control met afstandsregeling, City Emergency Braking en vermoeidheidsherkenning leverbaar.

VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021VW Golf 7 is Occasion van het Jaar 2021
12 juli 2021
Volkswagen stopt productie e-GolfVolkswagen stopt productie e-Golf
23 december 2020
Volkswagen levert 100.000ste e-GolfVolkswagen levert 100.000ste e-Golf
29 november 2019
Volkswagen verlaagt prijs e-GolfVolkswagen verlaagt prijs e-Golf
14 oktober 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum