19 september 2012
Toyota Verso

Toyota Verso

Toyota Verso ondergaat facelift

Autozine
19 september 2012 | De Autoshow van Parijs is het podium voor de nieuwe Toyota Verso. De MPV werd stevig onder handen genomen, zowel van binnen als van buiten àls onderhuids. Daarbij lag de focus op verfijning. Maar wat het meest in het oog springt, is de nieuwe, krachtig getekende neus die geheel in lijn is met de signatuur van Toyota's nieuwe modellen. De Verso staat begin 2013 bij de dealers. Tegen die tijd wordt ook de prijs bekend gemaakt.
AutoCoach

De nieuwe Verso is direct herkenbaar aan het gewijzigde ontwerp. De kenmerkende ondergrille in de voorbumper wordt aangevuld door een kleiner exemplaar tussen de nieuwe, agressiever vormgegeven koplampen. De flanken van de nieuwe Verso behouden de voor het huidige model zo kenmerkende, tweeledige styling.

Toyota Verso

Nieuw ontworpen lichtmetalen wielen zijn leverbaar in 16 en 17 inch diameter. Aan de achterzijde valt de onder de bumper geplaatste windgeleider op.

Het herziene interieur van de Verso is voorzien van zacht aanvoelende materialen en verchroomde sierstukken. Het instrumentenpaneel is opnieuw ingedeeld voor optimale afleesbaarheid.

Toyota biedt de nieuwe Verso aan met keus uit drie motoren. De 2.0 D-4D direct ingespoten dieselmotor heeft een vermogen van 93 kW (126 pk), een lager verbruik en een 10 g/km lagere CO2-uitstoot dan voorheen: 130 g/km.

Toyota Verso

Ook zijn er twee benzinemotoren: een 1.6 met 97 kW (132 pk) en een 1.8 met 108 kW (147 pk). Alledrie zijn ze gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Laatstgenoemde motor is ook leverbaar met een verbeterde versie van de CVT-automaat.

De rijeigenschappen van de Verso zijn volgens Toyota ook verbeterd. De torsiestijfheid van de carrosserie is verhoogd en de voorwielophanging belooft nu voor meer rijcomfort. Verder zou de stuurbekrachtiging meer gevoel bieden dan voorheen. Inzittenden ervaren naar verwachting minder rijgeluiden in het interieur dankzij geluiddempende maatregelen.

Op zoek naar een Toyota Verso?
bynco heeft er 11 vanaf € 15.499,-

Toyota Verso

Toyota Verso ondergaat faceliftToyota Verso ondergaat facelift
2 maart 2016
Toyota Verso nu ook met 1.6 dieselmotorToyota Verso nu ook met 1.6 dieselmotor
2 december 2013
Facelift voor Toyota VersoFacelift voor Toyota Verso
10 januari 2013
Toyota Verso haalt 5 sterren in botspoefToyota Verso haalt 5 sterren in botspoef
18 maart 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum