2 maart 2016
Toyota Verso

Toyota Verso

Toyota Verso ondergaat facelift

Autozine
2 maart 2016 | Toyota heeft de Verso voor 2016 vernieuwd. Steeds meer Toyota-modellen krijgen Toyota Safety Sense aan boord, zo ook de Verso. Met deze belangrijke verbeteringen op het gebied van actieve veiligheid werd ook het interieur van de zowel de 5- als 7-zits MPV vernieuwd.

Op zoek naar een Toyota Verso?
bynco heeft er 11 vanaf € 15.499,-

Toyota Verso

Het ultieme doel van Toyota is om actieve veiligheidssystemen over steeds meer modellen uit te rollen. Toyota streeft ernaar om verkeersongevallen zo veel mogelijk te voorkomen. Daarom komt Toyota met Toyota Safety Sense en kiest het merk ervoor om op steeds meer modellen het TSS systeem standaard te maken.

Toyota Verso

Op de nieuwe Verso bestaat dit pakket uit:

  • Pre-Collision System (PCS) met Pedestrian Detection; helpt onder meer kop-staartbotsingen te voorkomen en waarschuwt de chauffeur ook zodra zich een voetganger voor de auto bevindt.
  • Lane Departure Alert (LDA) – waarschuwt als de auto de rijbaan dreigt te verlaten.
  • Automatic High Beam (AHB) – automatisch dimmen van grootlicht indien tegenligger opdoemt.

Het interieur van de Toyota Verso is vernieuwd, waarbij hoogwaardigere materialen zijn toegepast. De gebruiksvriendelijkheid van het dashboard is naar een hoger plan getild en de lay-out van het 7 inch Toyota Touch 2 systeem is aangepast.

Toyota Verso

Er is keuze uit twee benzinemotoren: 1.6 VVT-i (97 kW/132 pk) en 1.8 VVT-i (108 kW/147 pk). Deze laatste is er ook in combinatie met CVT-transmissie. Beide hebben een (geremd) aanhangwagengewicht van 1.300 kg. Verder is er een dieselmotor beschikbaar: 1.6 D-4D-F (82 kW/112 pk).

Verder introduceert Toyota voor de Verso een serie fraaie, nieuwe kleuren en nieuwe 16 inch en 17 inch  lichtmetalen velgen. De Verso kan in 4 uitvoeringen worden gekozen: Comfort, Aspiration, Dynamic (nieuw in het programma) en Executive (eveneens nieuw in het programma). Deze laatste heeft een uitgebreide uitrusting met onder meer stoelverwarming voor, half lederen bekleding, Touch & Go-Plus navigatie, HID-verlichting, koplampsproeiers, LED-dagrijverlichting en Smart Entry & startknop. De laatste twee uitvoeringen vervangen de Business en Dynamic Business.

Toyota Verso Toyota Verso nu ook met 1.6 dieselmotorToyota Verso nu ook met 1.6 dieselmotor
2 december 2013
Facelift voor Toyota VersoFacelift voor Toyota Verso
10 januari 2013
Toyota Verso ondergaat facelift 2012Toyota Verso ondergaat facelift 2012
19 september 2012
Toyota Verso haalt 5 sterren in botspoefToyota Verso haalt 5 sterren in botspoef
18 maart 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum