15 februari 2010
 

Toyota

Vier primeurs bij Toyota in Geneve

Autozine
15 februari 2010 | De productie versie van de Full Hybrid Toyota Auris beleeft tijdens de Autosalon van Genève 2010 zijn wereldpremière. Toyota biedt daarmee voor het eerst Full Hybrid techniek aan in een al bestaand model. Daardoor kan de consument de Auris niet alleen bestellen met een zuinige, krachtige benzine- of dieselmotor, maar ook met een Full Hybrid aandrijflijn.
 

De Full Hybrid Auris is een statement voor de toekomst. Nog voor 2020 moet de consument nagenoeg elk Toyota-model ook met Full Hybrid techniek kunnen aanschaffen.

Toyota

Toyota's leidende positie op het gebied van duurzame mobiliteit komt in Genève verder tot uiting in de Europese premières van zowel de Plug-in Hybrid Prius als het volledig elektrische FT-EV II-concept. Daarnaast valt op de Toyota stand de FCHV-advanced te bewonderen. Een Full Hybrid auto met een brandstofcel, waarmee in Japan en Amerika inmiddels in de praktijk wordt getest.

Toyota

Verder beleeft de RAV4 2010 in Genève zijn Europese première. Opvallende verbeteringen aan het nieuwe model zijn een geavanceerder design aan de voorzijde en een verfijnder interieur. Alle motoren zijn voorzien van Toyota Optimal Drive.

Toyota

De Toyota FT-86 zal in Genève ook zijn Europese première beleven. Dit sportwagen-concept brengt een ode aan de vele historische sportwagens van Toyota. De FT-86 heeft achterwielaandrijving, een krachtige aerodynamische styling en een bestuurdergerichte cockpit. De sportwagen is zo compact en licht mogelijk uitgevoerd.

Toyota