1 september 2009
 

Toyota

Vier primeurs bij Toyota in Frankfurt

Autozine
1 september 2009 | Toyota komt met vier primeurs naar de IAA in Frankfurt. De Toyota Prius is voortaan ook leverbaar als plug-in hybride. De Auris wordt leverbaar met hybridemotor. De iQ wordt leverbaar in exclusieve sport en collection-uitvoeringen. Tenslotte toont Toyota de geheel nieuwe Land Cruiser.
UnitedConsumers

Toyota is met de Prius al meer dan tien jaar voorloper als het gaat om hybride techniek. In Frankfurt laat Toyota met de Auris HSD Full Hybrid zien dat het een nieuwe weg inslaat. Dit conceptmodel is Toyota's eerste bewijs van die nieuwe strategie: Full Hybrid modellen in andere segmenten. De Auris HSD Full Hybrid Concept is Toyota's tweede model, en zeker niet het laatste, dat aangedreven wordt door een benzinemotor in combinatie met een elektromotor.

Toyota

Ook de Toyota Prius, die als PHV (Plug-in Hybrid Vehicle) is ontwikkeld met lithium-ion batterijtechnologie, staat tijdens de show in Frankfurt op de Toyota stand. Deze Toyota kan door middel van een stekkeraansluiting gewoon via het stopcontact worden opgeladen. Veelvoorkomende korte ritten kunnen hierdoor met nul uitstoot worden afgelegd, wat de lokale luchtkwaliteit ten goede komt. Bij langere afstanden heeft men de voordelen van een Full Hybrid auto. Dus een grote actieradius en een zeer lage (CO2) uitstoot. Om praktijktests op te doen worden 150 exemplaren begin 2010 in verschillende landen in Europa, waaronder in Nederland, voor een selecte groep fleetowners op leasebasis ingezet.

Toyota

De compleet nieuwe Toyota Land Cruiser wordt voor het eerst in Europa gepresenteerd. Deze Toyota zal in het laatste kwartaal van 2009 op de markt beschikbaar zijn.

Toyota

Met de Toyota 'iQ for Sports' en de 'iQ Collection' presenteert Toyota de standbezoekers een glimp van de mogelijkheden die er zijn om de iQ in geheel eigen stijl aan te passen.

Profile
Toyota AYGO tijdelijk als x-JBLToyota AYGO tijdelijk als x-JBL
1 juli 2020
Toyota maakt prijzen PROACE EV bekendToyota maakt prijzen PROACE EV bekend
30 juni 2020
Toyota Yaris ook als Business PlusToyota Yaris ook als Business Plus
24 juni 2020
Toyota Hilux aangepast voor 2020Toyota Hilux aangepast voor 2020
4 juni 2020
 

Info