26 juli 2007
 

Toyota plug-in hybride

Toyota's plug-in hybride auto door Japanse overheid gecertificeerd

Autozine
26 juli 2007 | Toyota Motor Corporation (TMC) heeft onlangs bekend gemaakt dat het een plug-in hybride auto heeft ontwikkeld. Toyota is hiermee de eerste fabrikant die van de overheid toestemming heeft gekregen om een dergelijke auto op de openbare weg in Japan te laten rijden.
 

De Toyota plug-in hybride auto, die goedgekeurd is voor gebruik op de openbare weg door het Japanse Ministry of Land, Infrastructure and Transport, maakt net als overige hybrides van TMC gebruik van zowel een verbrandingsmotor als een elektromotor. Dankzij de hogere accu-capaciteit kan er langer alleen op de elektromotor gereden worden en met een speciale oplader kan de accu extern worden opgeladen. Deze kenmerken maken het mogelijk om langer elektrisch en geheel brandstof- en uitstootvrij door de stad te rijden. Het hogere brandstofrendement betekent nog minder CO2 uitstoot, een lager verbruik van fossiele brandstoffen en nog minder vervuiling. Als de accu op nachtstroom wordt opgeladen, is dit nog eens extra voordelig voor de portemonnee.

Natuurlijk blijven er uitdagingen bestaan bij de ontwikkeling van elektrische auto's, maar TMC ziet in de plug-in hybride auto een veelbelovend basismodel waar de toekomstige geheel elektrische auto op gebaseerd kan gaan worden. Bovendien zal Toyota zich blijven inzetten voor de ontwikkeling van een zo milieuvriendelijk mogelijke techniek.

TMC zal in Japan proefritten gaan maken met acht Toyota plug-in hybride auto's om de optimale accucapaciteit en de actieradius met alleen de elektromotor ingeschakeld vast te stellen. De gegevens van de tests op het gebied van uitstoot en brandstofrendement worden aan de Japanse overheid bekend gemaakt, zodat deze testmethodes kan ontwikkelen op het gebied van emissie en brandstofbesparing. Bovendien kunnen ze worden gebruikt als maatstaven bij de promotie van plug-in hybride auto's en het gebruik van elektriciteit voor de aandrijving. TMC is ook van plan om proefritten op de openbare weg te maken in Europa en de Verenigde Staten.