25 april 2014
 

Toyota

Toyota vraagt meeste patenten aan

Autozine
25 april 2014 | Toyota blijkt wereldwijd recordhouder van patenten onder de autofabrikanten. Geen ander automerk patenteert zoveel innovaties als Toyota Motor Corporation. Alleen al in 2013 waren dat er bijna 14.000. Dat is 38 patenten per dag. Alle overige automerken patenteerden tezamen 39.000 innovaties. 92% van Toyota's patentaanvragen heeft betrekking op schone en zuinige aandrijflijnen als waterstof- en hybridetechnologie├źn. Dit percentage bevestigt volgens onderzoeks- en adviesbureau "Center of Automotive Management" Toyota's voortrekkersrol als het gaat om de ontwikkeling van schone en duurzame aandrijflijnen.
 

Afgelopen jaar vroeg Toyota Motor Corporation bijna 14.000 patenten aan. Dat is bijna een kwart van de ruim 53.000 patenten die álle autofabrikanten samen aanvroegen. Toyota is daarmee met afstand de nummer 1.

Toyota

Het heeft ruim twee keer zoveel patenten aangevraagd als de nummer twee op de lijst; Honda. Het eerste Europese automerk op de lijst is Volkswagen Groep met 3.100 patentaanvragen. De lijst is gepubliceerd door het Center of Automotive Management (CAM) in Duitsland.

Het overgrote deel van Toyota's ingediende aanvragen heeft betrekking op hybride- en waterstofaandrijving, zoals van de Fuel Cell Vehicle (FCV). De productieversie van deze waterstofauto zal Toyota in 2015 op de wereldmarkt introduceren, rekening houdend met de lokale waterstofinfrastructuur.

Toyota Motor Corporation is al jarenlang koploper met betrekking tot research en productie van Full Hybrid modellen, waarvan wereldwijd 6,2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Toyota toont met de vele patentaanvragen aan dat het hard werkt aan zijn toekomstvisie: Towards Zero Emission.