29 mei 2009
 

Toyota

Toyota verhoogt slooppremie tot 2000 euro

Autozine
29 mei 2009 | Toyota verhoogt de slooppremie van de overheid naar maximaal 2.000 euro. De actie gaat vandaag, 29 mei, van start. Wie een nieuwe Toyota koopt of een van de jonge, gebruikte auto's uit de showroom, krijgt een extra bonus bovenop de sloopregeling van maximaal duizend euro die de overheid geeft.
 

"De gedachte achter extra slooppremie van Toyota, reikt véél verder dan louter commerciële motieven", stelt Pieter van der Velden, directeur van Louwman & Parqui B.V., importeur van onder meer Toyota. "Toyota heeft zich tot doel gesteld om auto's uiteindelijk emissieloos te laten rijden. Daarom zijn we ook zo blij met deze regeling. Oude, vervuilende auto's gaan van de weg af om te worden vervangen door auto's die veel schoner zijn; 95 procent van alle verkochte Toyota's heeft inmiddels een groen label".

Toyota

"Wij zien het dan ook als onze taak om, juist ook in deze tijd, de consument extra te stimuleren om aan het milieu te denken. En in de showrooms van Toyota zijn ze precies op hun plaats. Zo is de nieuwe Prius een volwaardige vijfzitter in het D-segment maar heeft de auto een uitstoot van slechts 89 gram CO2. Als we met onze stimulans aan de sloopregeling kunnen bewerkstelligen dat we als samenleving enorme milieuwinst boeken, is dat Toyota veel waard. En dát is voor ons het uitgangspunt".

De voorwaarden van de slooppremie van Toyota, staan uitgelegd op Toyota.nl