4 juni 2020
 

Toyota

Toyota start productie 1.5-liter TNGA-motor

Autozine
4 juni 2020 | Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) in Jelcz-Laskowice is begonnen met de productie van de nieuwe generatie 1,5-liter benzinemotor die is ontworpen als onderdeel van Toyota's New Global Architecture (TNGA). De moderne 1,5-liter driecilinder is het kleine broertje van de 2,0-liter motor die al vanaf september 2019 in dezelfde fabriek wordt geproduceerd.
Profile
Info

De 1,5-liter benzinemotor is bedoeld voor de nieuwe generatie Toyota Yaris (waarvan de productie binnenkort start bij Toyota Motor Manufacturing France in Valenciennes). Dezelfde krachtbron komt ook in de onlangs aangekondigde Yaris Cross, een nieuwe compacte B-segment SUV. De motor kan zowel in reguliere als hybride modellen worden toegepast. Compleet nieuwe TNGA-productielijnen zijn ontworpen om een deel van het proces te automatiseren, waardoor de efficiëntie en productiecapaciteit toenemen.

Toyota

De 1,5-liter benzinemotor met variabele nokkenasbediening opereert in een Atkinson cyclus met meer dan 40% warmte-efficiëntie, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 20% afnemen vergeleken met eerdere generaties van de Yaris. De prestaties stijgen daarentegen met 15%.

De voorbereidingen voor de productie van de nieuwe krachtbron liepen volgens schema, ondanks dat de reguliere productie in beide vestigingen van TMMP, zowel in Jelcz als in Walbrzych, tot stilstand kwamen tussen half maart en 4 mei door de uitbraak van COVID-19. Om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van alle medewerkers en partners zijn uitgebreide (hygiëne)maatregelen genomen.

Met een sterke focus op de toekomst van geëlektrificeerde mobiliteit blijft TME investeren in de Europese productie van onderdelen voor geëlektrificeerde aandrijflijnen in de Poolse fabrieken. Naast de eerdergenoemde 2.0-liter TNGA-motor heeft de fabriek in Walbrzych aangekondigd in 2021 te beginnen met de productie van een nieuwe e-CVT motor. Dit brengt de investeringen in beide Poolse fabrieken op meer dan 1 miljard euro en die zijn goed voor bijna 3.000 banen.

Toyota AYGO tijdelijk als x-JBLToyota AYGO tijdelijk als x-JBL
1 juli 2020
Toyota maakt prijzen PROACE EV bekendToyota maakt prijzen PROACE EV bekend
30 juni 2020
Toyota Yaris ook als Business PlusToyota Yaris ook als Business Plus
24 juni 2020
Toyota Hilux aangepast voor 2020Toyota Hilux aangepast voor 2020
4 juni 2020