7 december 2007
 

Toyota

Toyota onthult twee bijzondere robots

Autozine
7 december 2007 | Toyota Motor Corporation (TMC) heeft twee nieuwe robots gepresenteerd. De "persoonlijk vervoer"-robot en de "vioolspelende"-robot zijn de nieuwste telgen uit de Toyota Partner Robot-familie, die speciaal zijn ontwikkeld om mensen in hun dagelijks leven te kunnen ondersteunen.
 

De "persoonlijk vervoer"-robot, die zich zelfstandig kan voortbewegen over een oneffen oppervlak en daarbij obstakels weet te omzeilen, kan vervoer bieden op plaatsen waar mensen normaal gesproken zouden lopen. De vioolspelende robot beschikt over in totaal 17 gewrichten in beide handen en armen en is dankzij nauwkeurige coördinatie in staat om menselijke bewegingen te maken.

Toyota

Toyota Partner Robots zijn speciaal ontwikkeld om mensen op vier verschillende gebieden te ondersteunen:

  1. huishoudelijke taken,
  2. verpleging en gezondheidszorg,
  3. productie,
  4. persoonlijk vervoer over korte afstanden.

TMC concentreert zich in de ontwikkelingsfase daarom op technologieën die als het ware samenwerken met mensen. Daarbij valt te denken aan apparatuur die kan helpen om zware voorwerpen te verplaatsen in een fabriek en mobiliteitstechnologieën die zijn gericht op zelfstandige voortbeweging, volledige coördinatie om te lopen en springen, en het hanteren van gebruiksvoorwerpen.

e twee robots die zijn gepresenteerd, laten de nieuwste ontwikkelingen zien op drie van de bovenstaande gebieden: persoonlijk vervoer over korte afstanden (de "persoonlijk vervoer"-robot) en huishoudelijke taken en verpleging en gezondheidszorg (de "vioolspelende" robot).

TMC heeft eveneens aangekondigd dat het praktisch gebruik van Toyota Partner Robots rond 2010 gerealiseerd moet zijn. Dit doel moet worden bereikt door verdere ontwikkeling van de robots en een verbeterde samenwerking tussen industrieën, regeringen en universiteiten.

TMC streeft naar eigen zeggen naar duurzaamheid in onderzoek en ontwikkeling, productie en maatschappelijke bijdrage om de samenleving van de toekomst gezond en aangenaam te maken. Toyota Partner Robot werkt aan nieuwe ontwikkelingen op basis van TMC's filosofie van mobiliteit, productie en andere technologieën. Dit heeft tot nu toe geresulteerd in de diverse entertainment-robots die zijn gepresenteerd tijdens de World Exposition in 2005 in Aichi en de "gids"-robot die sinds begin dit jaar rondleidingen geeft in de Toyota Kaikan Exhibition Hall in het hoofdkantoor van TMC in Toyota City, eveneens in Aichi.