6 maart 2012
 

Toyota NS4

Toyota onthult NS4 concept

Autozine
6 maart 2012 | Op de Autosalon van Genève onthult Toyota de NS4 concept. Het studiemodel laat Toyota's kijk op de volgende generatie milieuvriendelijke Plug-in Hybrid auto's zien. De NS4 concept is het resultaat van een nieuwe designtaal waarmee Toyota meer emotie wil losmaken. Hoofdelementen daarin zijn het lage ontwerp en het cab forward design.
 

Een vanaf de voorzijde stijl omhooglopende lijn en een grote, laag geplaatste grille kenmerken het front van de NS4. Toyota heeft de A-stijlen slank gehouden voor een goed zicht naar voren. De 19-inch grote velgen zijn voorzien van banden met een lage rolweerstand.

Toyota

Het interieur van de NS4 is gebouwd rond een "Human-Machine Interface" (HMI). Die bestaat uit een multi-touch scherm met het uiterlijk van een tablet en geeft toegang tot onder meer de airconditioning, het audiosysteem en het navigatiesysteem. Verder geeft de HMI belangrijke informatie weer over de auto, zonder daarbij te veel aandacht van de bestuurder op te eisen. De HMI van de NS4 is 'zelflerend' voor nog meer gebruiksgemak; de auto begrijpt wat de bestuurder verwacht.

De Plug-in Hybrid-technologie van de NS4 is van de volgende generatie. Het is opgebouwd uit kleinere en lichtere onderdelen, laadt de batterij sneller op, werkt efficiënter, vergroot de prestaties en zorgt voor een grotere actieradius. Een zeer zuinige 2,0-litermotor vult het elektrische gedeelte van de aandrijflijn aan.

Toyota

De NS4 is voorzien van een nieuwe generatie Pre Crash Safety-systeem (PCS) dat niet alleen het verkeer voor de auto detecteert, maar er ook op reageert. Dankzij LED Adaptive Driving Beam (ADB) kan de bestuurder grootlicht voeren, ook als er tegenliggers zijn. Verder is de NS4 uitgerust met fluor coated anti-mist ruiten waardoor waterdruppels niet aan ramen 'kleven', absorbeert het gebruikte glas 99% van de UV-straling en houdt een speciale anti-solar laag bovendien de warmte buiten de auto.