5 juli 2003
 

Toyota

Toyota officieel partner tijdens 9e IAAF

Autozine
5 juli 2003 | Toyota heeft op 3 juli de sleutels van de Toyota Prius overhandigd die Toyota Motor Corporation beschikbaar stelt als onderdeel van zijn Official Partnership van de 9e Wereldkampioenschappen atletiek, georganiseerd door de International Association of Athletics Federations (IAAF). Tevens steunt Toyota een programma dat erop gericht is het vestigen van nieuwe wereldrecords voor vrouwen te stimuleren. De wereldkampioenschappen zullen worden gehouden van 23 tot 31 augustus in Parijs.
 

Toyota stelt een groot aantal auto's beschikbaar die voor uiteenlopende activiteiten zullen worden ingezet, waaronder het vervoer van atleten en officials. De tweede generatie van de eerste, in massaproductie geproduceerde hybride, de Toyota Prius, die zijn wereldpremiere beleefde tijdens de New York International Automobile Show in april, debuteert in Europa als auto van de wedstrijdleiding bij de marathons voor mannen en vrouwen. Toyota stelt in totaal ongeveer 200 auto's beschikbaar, waaronder de geheel nieuwe Toyota Avensis en de Toyota Corolla en Yaris.

Toyota

Toyota is niet alleen verantwoordelijk voor het transport, maar is als Official Partner tevens in de gelegenheid de bedrijfsnaam en het logo te vermelden op de borst- en rugnummers van de deelnemers aan alle onderdelen voor vrouwen. Voor marketingdoeleinden mag Toyota verder gebruik maken van de naam en de logo's van de IAAF.

Door Official Partner te worden van de 9e Wereldkampioenschappen atletiek en de groei en populariteit van de atletiek te stimuleren, laat Toyota naar eigen zeggen zien dat de automobielindustrie daadwerkelijk een bijdrage kan leveren aan een "betere samenleving".