20 december 2021
 

Toyota

Toyota neemt tweede productielijn bij Polen in gebruik

Autozine
20 december 2021 | Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) heeft zijn tweede productielijn voor de nieuwste generatie van Toyota's 1,5-liter TNGA-benzinemotor in gebruik genomen. Die is samen met een hybride-elektrische transmissie, die ook door TMMP wordt geproduceerd, te vinden in de nieuwe Toyota Yaris en nieuwe Toyota Yaris Cross. Het is de zesde productielijn voor hybride-elektrische aandrijvingen die Toyota de afgelopen drie jaar bij TMMP in gebruik heeft genomen.
AutoCoach
Info

In 2018 begon Toyota bij TMMP met de productie van geëlektrificeerde aandrijvingen, namelijk de 1.8L e-CVT-transaxle voor de vierde generatie hybride-elektrische aandrijflijn. Nu, drie jaar later, blijft Toyota investeren in de Europese productie van geëlektrificeerde aandrijfcomponenten, evenals in de nieuwste generatie motoren als onderdeel van Toyota New Global Architecture (TNGA).

Toyota

Momenteel zijn er bij TMMP zes productielijnen operationeel (drie voor TNGA-hybride-motoren en drie voor de hybrid-transaxles). Dat is een aanzienlijke hybride-capaciteitsverhoging van 76%. De productielijn van TMMP is ook uitgebreid naar de motorgeneratoren die een integraal onderdeel zijn van de hybride-elektrische transmissie.

De capaciteitstoename wordt bepaald door twee belangrijke factoren: Toyota's continue streven naar koolstofneutraliteit en de groeiende marktvraag naar betaalbare hybride-elektrische voertuigen die de CO2-uitstoot verminderen. Er werken op dit moment 3.300 medewerkers bij TMMP, verdeeld over twee productielocaties, in Walbrzych en Jelcz-Laskowice. Beide steden liggen in Neder-Silezië, vlak bij de Duitse en Tsjechische grens.

Om het doel van emissievrije mobiliteit te bereiken, ontwikkelt Toyota een volledige line-up van batterij-elektrische modellen. Met ingang van 2035 wil Toyota in Europa de uitstoot van zijn nieuw verkochte modellen met 100% verminderd hebben (mits de oplaad- of tankinfrastructuur voor emissievrije voertuigen op orde is en er vraag vanuit de markt is). Tot die tijd kunnen hybride-elektrische voertuigen de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen. De hybride-elektrische modellen van Toyota en Lexus zijn inderdaad populair in Europa. Hierdoor kon Toyota Motor Europe (TME) zijn marktaandeel vergroten en tegelijkertijd een toonaangevende CO2-reductie realiseren.

In de laatste drie jaar realiseerde Toyota in Europa een hoge toename van de verkoop van zijn hybride-elektrische modellen; de hybridemix in de totale verkopen steeg van 30% naar 60% en bereikte in West-Europa zelfs 70%. In Polen verdubbelde het verkoopvolume van hybride-elektrische modellen. In de tussentijd verdrievoudigde de Poolse markt voor hybridevoertuigen. Bijna 70% van de Poolse consumenten die een hybridevoertuig kochten, koos bovendien voor een model van Toyota.

Wereldwijd heeft Toyota van 1997 tot juli 2021 meer dan 18 miljoen hybride-elektrische voertuigen verkocht. Dit staat volgens Toyota gelijk aan een CO2-emissiereductie van 5,5 miljoen batterij-elektrische voertuigen.

Profile
Toyota levert brandstofcel voor treinToyota levert brandstofcel voor trein
17 januari 2022
Toyota GAZOO Racing onthult GR GT3Toyota GAZOO Racing onthult GR GT3
14 januari 2022
Toyota Hilux tijdelijk als GR SportToyota Hilux tijdelijk als GR Sport
3 januari 2022
Toyota Land Cruiser bestaat 70 jaarToyota Land Cruiser bestaat 70 jaar
22 december 2021