24 december 2004
 

Toyota

Toyota milieuvriendelijk aanwezig op de AutoRAI 2005

Autozine
24 december 2004 | Toyota maakt een statement op de AutoRAI 2005. Milieuvriendelijkheid en prestaties gaan bij Toyota immers hand in hand. De drie tastbare voorbeelden hiervan zijn de Toyota D-4D 180 Clean Diesel Power Concept, de concept car Toyota Fine-S en de Auto van het Jaar 2005, de Toyota Prius.
KwikFit

De Toyota D-4D 180 Clean Diesel Power Concept heeft de schoonste en krachtigste (circa 132 kW/180 pk) dieselmotor in zijn klasse. Vergeleken met andere moderne dieselmotoren, heeft deze motor een lage uitstoot van stikstofoxiden (NOx) en roetdeeltjes. De nieuwe krachtbron voldoet ruimschoots aan de emissie-eisen volgens de EURO IV-norm, die in 2005 van kracht wordt. Dit concept car combineert krachtige prestaties met milieuvriendelijkheid.

Toyota

De tweede generatie van de Toyota Prius is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2005. De kracht van Prius is dat hij sportief presteert en tegelijk erg zuinig is en zeer weinig schadelijke stoffen uitstoot. De tweede generatie Prius is een perfecte mix van futuristisch design en hypermoderne techniek. Een unieke combinatie: het brandstofverbruik van een auto uit het B-segment en de ruimte, het comfort en de prestaties van een auto uit het D-segment.

De Toyota Fine-S wordt aangedreven door vier elektromotoren die gekoppeld zijn aan een brandstofcel. De concept car levert volgens de ontwerpers indrukwekkende prestaties en heeft een sportieve vormgeving. Hij is uiterst milieuvriendelijk, want de enige uitstoot die de Fine-S produceert, is waterdamp. Door de lage plaatsing van de brandstofcel en het feit dat ieder wiel zijn eigen elektromotor heeft, biedt de Toyota Fine-S ruim plaats aan vier personen.

Toyota
XLLease
Toyota levert brandstofcel voor treinToyota levert brandstofcel voor trein
17 januari 2022
Toyota GAZOO Racing onthult GR GT3Toyota GAZOO Racing onthult GR GT3
14 januari 2022
Toyota Hilux tijdelijk als GR SportToyota Hilux tijdelijk als GR Sport
3 januari 2022
Toyota Land Cruiser bestaat 70 jaarToyota Land Cruiser bestaat 70 jaar
22 december 2021
 

Info